Antalya Valisi Altıparmak Açıklaması

Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, ''Basının görevini özgürce yapabilmesi ve yaptığı görevin amacına ulaşmasında, basın özgürlüğünün büyük önemi bulunmaktadır'' dedi.

Vali Ahmet Altıparmak, 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, Birleşmiş Milletler tarafından 1993 yılında alınan karar doğrultusunda 3 Mayıs tarihinin tüm çağdaş ülkelerde olduğu gibi Türkiye'de de ''Dünya Basın Özgürlüğü Günü'' olarak kutlandığını kaydetti.

Basının, toplumun gereksinim duyduğu her konuda araştırma, bilgilendirme, kamuoyu oluşturma gibi önemli bir hizmeti yerine getirdiğine değinen Vali Altıparmak, açıklamasında, ''Basının görevini özgürce yapabilmesi ve yaptığı görevin amacına ulaşmasında, basın özgürlüğünün büyük önemi bulunmaktadır'' ifadesini kullandı.

Vali Altıparmak, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

''Turizm başkenti olan Antalya'mızda bir yandan basın özgürlüğünü hissederken, diğer yandan ülkemizin beklentilerine cevap verecek, turizm sektörü başta olmak üzere, tüm sektörlerde hedeflenen başarının sağlanmasında ve bu başarının ülkemiz ekonomisine olumlu yönde yansımasında basın mensuplarımızın yaptığı görevlerin önemli bir yeri bulunmaktadır. Bu duygularla, ilimizde, büyük bir özveriyle görevlerini sürdüren tüm basın mensuplarımızın, Dünya Basın Özgürlüğü Günü'nü kutluyor, aile bireyleriyle birlikte sağlık, huzur ve mutluluk içinde, nice başarılı yıllar temenni ediyor, en içten saygılarımı sunuyorum.' '
Kaynak: AA