Aliağalı Öğrencilerden Anlamlı Etkinlik

Aliağa 80. Yıl Cumhuriyet Lisesi Sosyal Yardımlaşma ve Engelliler Kulübü öğrencileri, bir engelliye akülü araba almak için kermes düzenledi.

Sosyal Yardımlaşma ve Engelliler Kulübü öğretmeni Nihan Gürbüz, Engelsiz Yaşam Park Cafe'de kermes düzenlediklerini, amaçlarının öğrencilere sosyal dayanışma duygusunu aşılamak olduğunu belirtti.

Gürbüz, ''Kulüp olarak böyle bir karar aldık. Velilerimizin desteği ile bir engelli vatandaşımıza akülü engelli arabası hediye edebilmek için kermeste lokma döktürüyoruz. Elde edeceğimiz gelirle de bir engelli vatandaşımızı sevindirmek istiyoruz'' dedi.

Okul ve kulüp olarak yardımlaşmayı daha yaygın hale getirebilmek için çalışmalar yaptıklarını ifade eden Gürbüz, ''Cuma günü son bulacak bu kermesimizden önce bir çok etkinlik yaptık. Van depreminde zarar gören vatandaşlarımıza hazırladığımız yardım kolilerini göndermiştik. Çaltıdere'de bulunan Aliağa Eğitim Uygulama ve İş Eğitim Merkezindeki öğrencileri okullarında ziyaret ederek, öğle yemeğinde bir araya geldik. Bu tür etkinliklerimiz artarak devam edecektir'' diye konuştu.

Kaynak: AA