Aladağ'da ''Kariyer Günleri'' Etkinliği

Aladağ Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'nda ''kariyer günleri'' etkinliği düzenlendi.

Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Kuş, Pınar Madencilik Lisesi Toplantı Salonu'nda düzenlenen ve 8. sınıf öğrencilerinin katıldığı etkinlikte, öğrencilere eğitimiyle ilgili süreci anlattı.

Kuş, konuşmasında cumhuriyet savcısı ve hakim olmak isteyen öğrencilere, derslerine iyi çalışmaları tavsiyesinde bulundu.

Kendisi ve etkinliğe katılan hakim Ergün Yılmaz'ın, hukuk fakültesinden mezun olduktan sonra sınavlara girerek göreve başladıklarını anlatan Kuş, şöyle konuştu:

''Babanızın mirasına güvenip, 'okuyup da ne yapacağım' deme lüksüne sahip değilsiniz. Sürekli öğrenmeli, ufkunuzu genişletmeli ve kendinizi geliştirmelisiniz. Ders çalışma noktasında kendinizi zorlayın. Çalışkan bir öğrenci, eğitim fakültesini kazanır öğretmen olur, tıp fakültesini kazanır doktor olur, hukuk fakültesini kazanır avukat, hakim ve savcı olur. Bunun için hedefinizi yüksek tutun.''

Yılmaz ise ilkokulu köyde, ortaokul ve liseyi bir kasabada bitirip daha sonra Erciyes Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olduğunu anlattı.

Öğrencilerden derslerine iyi çalışmaları ve bol bol kitap okumalarını isteyen Yılmaz, ''Okuduğunuzu anlayabilmeli ve yorumlayabilmelisiniz. Hedeflerinize ulaşmada öncelik eğitimdir'' dedi.

Savcı ve hakimlerin görevleri ile açılan davalara ilişkin bilgiler veren Yılmaz, hukuk fakültesi eğitimi almaktan son derece mutlu olduğunu ifade etti.

Kaynak: AA