Ağaçlandırma Sahaları Muhtarlara Emanet

Biga Orman İşletme Müdürlüğü Ağaçlandırma ve Toprak Muhafaza Şefi Dr. Muhammet Akkaya, ağaçlandırma sahalarının muhtarlar tarafından korunacağını söyledi.

Akkaya, ilçede ağaçlandırma yapılan 9 köy muhtarı ve azalarıyla bir araya geldiği toplantıda, yeni ağaçlandırılan ve henüz biyolojik hakimiyetini kazanmayan sahaların korunması için protokol yapıldığını belirterek, protokol gereği yapılacak işlemler ve devlet ormanlarında dikkat edilmesi gereken sorumluluklar hakkında bilgi verdi.

Yasalar gereği ormanların korunmasının muhtarlarca yapıldığını ifade eden Akkaya, 2012 yılında Abdiağa, Kepekli, Yeniceköy, Bekirli, Ayıtdere, Otlukdere, Çelikgürü, Karapürçek ve Kemer köylerinde kalan 576 hektar ağaçlandırma sahasının köy muhtarlıklarınca korunacağını bildirdi.

Bunun karşılığı olarak 9 köy muhtarına yıl sonuna kadar toplam 32 bin lira ödeneceğini dile getiren Akkaya, 2005 yılından bugüne kadar 21 köyde yapılan ağaçlandırma sahalarının köy muhtarları tarafından korunduğunu ve 400 bin lira civarında ödeme yapıldığını bildirdi .
Kaynak: AA