Türkiye Ödülleri

Sağlık Gönüllüleri-Türkiye, sağlıkta sosyal sorumluluk ödülleri, törenle sahiplerine verildi.

Sağlık Gönüllüleri Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Oğuz Engiz, törende yaptığı konuşmada, bu yıl teması kalp sağlığı olan ödüllerin altıncısının dağıtıldığını belirterek, bu alanda başarılı projeler gerçekleştiren kuruluşlarla kişilerin ödüllendirildiğini söyledi.

Sağlık Gönüllüleri-Türkiye ile kalp hastalıklarının erken teşhisi ve etkin tedavisine yönelik yeni projeler üretilmesi gerektiğine inandıklarını ifade eden Engiz, ödül vermeye başladıkları 2007 yılından bu yana sosyal sorumluluk projelerinde artış gözlemlendiğini ancak daha fazla projeye ihtiyaç duyulduğunu bildirdi.

Törende daha sonra, ödüller sahiplerine verildi.

Yaşam Boyu Başarı Ödülü Prof. Dr. Aydın Aytaç'a, kalp sağlığı alanında sosyal sorumluluklarını en iyi yerine getiren kuruluş ödülü ''Becel Kalbini Sev'' projesine, sivil toplum örgütü ödülü Türk Kardiyoloji Derneği ile Atriyal Fibrilasyon Derneği'ne, sağlık kuruluşu ödülü Alvi Medica Türkiye'ye, Servier İlaç'a ve Sanofi Türkiye'ye verildi.

Kalp sağlığı alanında sosyal sorumluluk özel ödüllerine ise Bayındır Sağlık Grubu'ndan Doç. Dr. Yaman Zorlutuna ile Doç. Dr. Can Özer'e, İstanbul Kalp Cerrahisi Vakfı Başkanı Prof. Dr. Tayyar Sarıoğlu, Prof. Dr. Bingür Sönmez, Prof. Dr. Mehmet Öz, TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Cevdet Erdöl ile Doç. Dr. Oğuz Taşdemir layık görüldü.

Kaynak: AA