Sel Mağduru Marangoza Yardım Eli

Isparta'nın Sütçüler ilçesi Çoban İsa Köyü'nde meydana gelen sel olayında marangozhanesi zarar gören borçlarını ödeyemeyince cezaevine giren Mustafa Uysal'a, Isparta Valisi Memduh Oğuz ve işadamlarının katkılarıyla makine ekpimanı temin edildi.

Sel Mağduru Marangoza Yardım Eli
2011 yılında Sütçüler'de meydana gelen sel fekaletinde makineleri zarar gören ve borçlarını ödeyemeyince tutuklanan Mustafa Uysal, cezaevinden çıktıktan sonra Vali Memduh Oğuz'u makamında ziyaret etti. Vali Memduh Oğuz ve Ispartalı işadamlarının katkıları ile temin edilen makine kamyonla Çoban İsa Köyü'nde yaşayan Mustafa Uysal'a gönderildi.

Vali Memduh Oğuz, “Geçen yıl Sütçüler'de bir sel hadisesi olmuştu. O zaman Çoban İsa Köyü'nden Mustafa Uysal'ın atölyesini sel basmış, araç gereçleri, makineleri zarar görmüş. Borçlarını ödeyemeyince cezaevine götürülmüş. Üç ay cezaevinde yatmış. Cezaevinden çıktıktan sonra beni ziyarete geldi. Yaşadıklarını anlattı. Araç ve gereçlerinin olmadığını ve evini geçindirecek imkanının da olmadığını söyledi.

İşadamlarımızın desteği ile ihtiyaç olan makineler alındı. Mustafa Uysal'ın dükkanı ve tezgahı yeniden kurulmuş oldu. Şükrü Başdeğirmen, Bahattin Şenol'a ve Fahri Tunç'a teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Makinelerine yeniden kavuşan Mehmet Ali Uysal ise, yeniden çalışmaya başlayacağı için mutlu olduğunu ve kendisine yardım edenlere teşekkür ettiğini söyledi.

Kaynak: İHA