Milli Eğitimden Uçurtma Şenliği

Adana'da 8. okul öncesi eğitim şenlikleri kapsamında Merkez Park'ta uçurtma şenliği düzenlendi.

Milli Eğitimden Uçurtma Şenliği
Adana’daki 21 Mayıs 2012 Pazartesi başlayan okul öncesi eğitim şenlikleri kapsamında bir dizi etkinlik düzenlendi.

Şenlik kapsamında son olarak Merkez Park'ta uçurtma şenliği yapıldı. Bağımsız anaokulları parkta çadır kurarak, şenliğe gelen misafirlere ikramlarda bulundu, okul öncesi eğitimin önemini anlatmaya çalıştı.

Çadırları ziyaret eden velileri, okullarına davet eden okul görevlileri çocuğun dil gelişiminin önemli bir kısmını bu çağda gerçekleştiğini her çocuğun mutlaka bu eğitimi alması gerektiğini söyleyerek, 48-60 aylık çocukların bu eğitimi zorunlu olarak alacağını ifade ettiler. Uçurtma Şenliği’nin açılışına katılan ve çadırları gezerek görevliler ve velilerle sohbet eden, çocuklarla birlikte uçurtma uçuran Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Selamet okul öncesi eğitimle ilgili şunları söyledi: “Bir Türk atasözü 'Ağaç yaş iken eğilir' diyor. bu sözden de anlaşılacağı gibi okul öncesi dönemde çocuğa verilenler veya verilemeyenler onun geleceğini belirlemektedir.

Okul Öncesi Eğitimi, 48-60 ay grubundaki çocukların gelişim düzeylerine ve bireysel özelliklerine uygun, zengin uyarıcı çevre imkânları sağlayan onların bedensel, zihinsel, duygusal ve sosyal yönden gelişmelerini destekleyen, kendilerini toplumun kültürel değerleri doğrultusunda en iyi biçimde yönlendiren ve ilköğretime hazırlayan, temel eğitim bütünlüğü içinde yer alan bir eğitim sürecidir. Eğitim ihtiyacımızın, önemli ve ağırlıklı bir bölümü olan eğitim sistemimizin ilk basamağını teşkil eden okul öncesi eğitim ülkemizin geleceği bakımından hayati önem taşımaktadır. Bu yüzden biz de Adana Milli Eğitim Müdürlüğü olarak insan yaşamındaki eğitim öğretimin hatta hayatın temeli sayılan okul öncesi eğitime gereken önemi veriyoruz. Okul Öncesi Eğitimdeki okullaşma oranlarını yüzde 100’ün üzerine çıkarmaya çalışıyoruz. Yaptığımız projelerle eğitimde kaliteyi arttırmayı hedefliyoruz." Çocuklar parkta uzun süre uçurtma uçurarak vakit geçirdi .
Kaynak: İHA