Kent Tarihi Müzesine İlk Bağış Kızlcasöğüt’ten Geldi

Uşak Belediyesi tarafından 2012 yılı sonuna kadar hizmete açılması planlanan ‘Kent Tarihi Müzesi” ile ilgili çalışmalar devam ediyor.

Kent Tarihi Müzesine İlk Bağış Kızlcasöğüt’ten Geldi
Müzede sergilenmesi planlanan yöreye has kültürel değerlerin belediyenin bağış çağrısı karşılık bulmaya başladı.

Durak Mahallesi’nde bulunan tarihi bir yapıyı kent tarihi müzesine dönüştürmek için restore etmeye başlayan belediye bir yandan da müzede sergilenecek eserleri temin etmeye çalışıyor. Kentin tarihsel, kültürel, sosyal ve ekonomik belleğini müzede sergilemek istene belediye vatandaşlardan ellerindeki eski eserleri bağışlamaları çağrısında bulunuyor. Belediyenin bu çağrısı üzerine ilk bağışlar geldi. Banaz ilçesine bağlı Kızılcasöğüt Belediyesi tarafından bir adet “Kirman”, bir adet “Kirkit” ve bir adet “Gelin Fistanı” Uşak Kent Tarihi Müzesi’nde sergilenmek üzere bağışlandı. Uşak Kent Tarihi Müzesi’nde sergilenmesi amacıyla bağışlanan eserler görevliler tarafından teslim alındı.

Uşak Belediye Başkanı Ali Erdoğan, kentin yakın tarihini yansıtan bu malzemeleri memnuniyetle teslim aldıklarını belirterek, duyarlılıklarından dolayı Kızılcasöğüt Belediyesi’ne teşekkür etti. Erdoğan kentin tarihi ve kültürel geçmişinin tüm detaylarıyla yaşatılacağı ve gelecek nesillere aktarılacağı Kent Tarihi Müzesi için tüm vatandaşlardan ve kurumlardan aynı duyarlılığı beklediklerini ifade ederek, “Yaşadığımız kentin tarihini ve geçmişini geleceğimiz olan çocuklarımıza aktarabilmemiz çok önemli. Güçlü ve köklü kültürü olan bir kentte yaşıyoruz. Bu kentin kültürünü anlatan her malzeme bize ve geleceğimiz olan gençlerimize ilham verecektir. Kentimizin gelişimi ve kültürümüzün yaşaması için bu malzemeleri sergileyeceğimiz müzemizi hızla inşa ediyoruz. Dolayısıyla bir yandan inşaatımız sürerken bir yandan müzemizin iç donanımını tamamlamak istiyoruz. Umut ediyorum ki hemşerilerim ile resmi ve özel kurumlarımız bu konuda duyarlı davranacaktır. Sahip oldukları geçmişi yansıtan malzemeleri gelecek nesillerimizle paylaşmayı arzu edecektir” dedi.

Ali Erdoğan, yıl sonuna kadar hizmete açmayı düşündükleri müzede; destanlar, maniler, halk oyunları, türküler, yöresel düğünleri içeren görüntüler, ses kaydı, video, fotoğraf, kitap, mecmua, dokuma tezgahı, geleneksel mesleklere yönelik malzemeler, geleneksel kıyafet, halı, kilim, el işleri gibi malzemelerin sergileneceğini de belirtti .
Kaynak: İHA