Kadın Platformundan 'kürtaj' Tepkisi

Adana Kadın Platformu Sözcüsü Suna Gülşen, "Hamile kadın, anne değildir.

Kadın Platformundan 'kürtaj' Tepkisi
Fetüs, çocuk değildir. Kürtaj temel hakkımızdır” dedi.

Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın “Kürtaj cinayettir” açıklamasına tepki gösteren Adama Kadın Platformu, yürüyüş düzenlendi.

5 Ocak Meydanı’nda toplanan kadınlar, Çakmak Caddesi üzerinden İnönü Parkı’na kadar sloganlar atarak yürüdü. Adana Kadın Platformu adına basın açıklamasını okuyan Suna Gülşen, “Hamile kadın, anne değildir. Fetüs, çocuk değildir. Kadın bedeni üzerinde söz ve tasarruf hakkı sadece kadına aittir. Kürtaj temel hakkımızdır. Sezaryen bir doğum yöntemidir. Sağlıklı ve güvenli koşullarda kürtaj, hakkımızdır, vücut bütünlüğümüz üzerindeki hakkımızdır; ihlal edemezsiniz” dedi.

Doğum kontrol yöntemlerinin pahalı olduğunu, ucuz yöntemlerin ise kadınların sağlık ve yaşama hakkını riske attığını kaydeden Gülşen, “Daha yüksek standartlarda doğum kontrol yöntemlerine tüm kadınların ücretsiz ve kolay erişimi sağlanmalı, sağlıklı ve nitelikli koşullarda ücretsiz kürtaj hakkı güvence altına alınmalıdır” diye konuştu.

Gülşen, doğum kontrolü yöntemlerinin çoğunlukla kadın bedeni üzerinden olduğunu, erkeklere yönelik doğum kontrol yöntemlerinin çeşitlendirilmesi gerektiğinin ifade etti.

Açıklamanın ardından bir süre slogan atan kadınlar, daha sonra dağıldı .
Kaynak: İHA