Kaçak Avlananlar Affedilmiyor

Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü İsmail Kozan, kaçak avlananlara göz açtırılmadığını söyledi.

Kaçak Avlananlar Affedilmiyor
İsmail Kozan, 2011-2012 av döneminde 52 olan av kotasının 2012-2013 yılı için 47 olarak belirlendiğini dile getirdi. Av koruma kontrolleri sırasında kınalı kekliğin avlanmasının yasak olmasına rağmen, avlanan üç kişinin yakalanarak gerekli idari cezanın uygulandığını belirten Kozan, “4915 sayılı Kara Avcılığı Kanunu'nun 20. maddesinin 4. fıkrası gereğince, şahıslar hakkında idari ceza işlemleri uygulandı.

Bu kanuna göre şahısların her birine 878 TL olmak üzere toplam 2 bin 634 TL para cezası uygulandı. Doğal yaşamı koruma ve av sporunun bilinçli bir şekilde yapılması ve sürdürülebilmesi amacıyla, av sporuna gönül veren avcılarımızı her konuda bilinçlendirerek bu sporun daha bilinçli yapılmasını sağlamaya çalışıyoruz" dedi.

"2011-2012 av yılı kapsamında 30 yaban keçisi, 15 melez yaban keçisi ve 7 adet hatalı boynuzlu yaban keçisi olmak üzere toplam 52 adet kota tahsis edildiğini anlatan Kozan, şöyle konuştu: "Tahsis edilen kota dahilinde Adıyaman genelinde gerçekleşen avlardan dolayı elde edilen gelirin ortalama yüzde 55’i, köy tüzel kişiliklerine katılım payı olarak ödenmektedir. Buna göre, işbirliği yapılan köy tüzel kişiliklerine toplam 89 bin TL katılım payı verilmiştir."

"2012-2013 yılında ise Bakanlık tarafından 47 adet kota tahsisi verilmiştir" diye belirten İsmail Kozan, "İlimizde sürdürülebilir av turizminin devam edebilmesi, doğal dengenin korunması amacı ve avlanmada ekonomik getirinin sürekliliğini sağlamak amacıyla, kaçak ve bilinçsiz avlanmaya karşı yöre halkı ve muhtarların şimdiye kadar göstermiş oldukları duyarlı yaklaşımlarının devam etmesi, en büyük temennimizdir” ifadelerini kullandı .
Kaynak: İHA