BDT Başbakanları Aşkabat Yolunda

Bağımsız Devletler Topluluğu'nun (BDT) dönem başkanlığını yapan Türkmenistan, örgüte üye ülkelerin Başbakanlar Zirvesi’ne ev sahipliği yapıyor.

İki gün sürecek zirve için BDT’ye üye olan Rusya, Ukrayna, Belarus, Ermenistan, Moldova, Kazakistan, Kırgızistan, Tacikistan, Özbekistan ve Azerbaycan başbakanları Türkmenistan’a gelecek.

Türkmenistan’ın ev sahipliğine yapılacak zirveye, Rusya Başbakanı Dmitri Medvedev, Ukrayna Başbakanı Nikolay Azarov, Moldova Başbakanı Vladimir Filat, Ermenistan Başbakanı Tigran Sarkisyan, Tacikistan Başbakanı Akil Akilov, Kazakistan Başbakanı Karim Masimov, Kırgızistan Başbakanı Ömürbek Babanov, Özbekistan Başbakanı Şevket Mirzayayev, Belarus Başbakanı Mihail Myasnikoviç ve Azerbaycan Başbakanı Artur Rasizade'nin katılacağı açıklandı.Bu çerçevede; Ukrayna, Tacikistan, Kırgızistan, Moldova ve Belarus başbakanları Aşkabat’a hareket ettiler. BDT başkanları bugün akşam Aşkabat’ta yemekte bir araya gelecekler.

Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov'un da, zirveye katılan başbakanlar ile görüşme gerçekleştireceği açıklandı.Zirvede, örgüte üye ülkeler arasındaki işbirliğinin daha da sağlamlaştırılmasına yönelik konular ele alınacak.

Ayrıca, zirvede 2020 yılında kadar spor alanında yapılacak işbirliği stratejisinin kabul edilmesi ve turizm işbirliği konseyi anlaşmasının imzalanması bekleniyor.

Bu arada, Rusya Başbakanı Dmitri Medvedev’in Kazakistan ziyaretinin ardından Türkmenistan’a gelmesi bekleniyor .