AKP il binasına ses bombalı saldırı

AK Parti Diyarbakır İl Başkan Yardımcısı Muhammed Akar, il binasına ses bombası atılmasına ilişkin, ''Taşradaki binalarımıza sürekli bu tür saldırılar gerçekleştirilmektedir. Biz bu saldırıları esefle kınıyoruz'' dedi.

Akar, Şanlıurfa yolu üzerindeki AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığına yapılan bombalı saldırının ardından bazı yöneticilerle birlikte olay yerine geldi.

Akar, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, AK Parti İl binasının hemen yanına saat 21.45 sıralarında 2 ses bombası atıldığını söyledi.

Olayı duyar duymaz il binasına geldiklerini anlatan Akar, şöyle dedi:

''Arkadaşlarımız gerekli araştırmalarını yapmaktadırlar. Tabii bu AK Parti'ye yapılan ilk saldırı değil. 50'yi aşkın saldırı sayısıyla karşı karşıyayız. Daha önceki parça tesirli bombanın etkisiyle camımızda hala kırıklar var. Hemen hemen rutin hale geldi Kayapınar, Bağlar ilçe binamız, taşradaki binalarımıza sürekli bu tür saldırılar gerçekleştirilmektedir. Biz tabi bu saldırıları esefle kınıyoruz.

AK Parti demokratik zeminde siyaset yapmaya gayret eden, demokrasinin bütün kurum ve kurallarını işletmeye gayret eden bir siyasi partidir. Bu manada partiye yapılan bu saldırıyı esasen de demokrasiye yapılan bir saldırı olarak görmekteyiz. Bunlar zaten doğru değil ama Sayın Başbakanımızın gelişi öncesi yapılan bu tür eylemler bizimle beraber Diyarbakır halkına büyük üzüntü vermektedir. Bütün Diyarbakır'ın bundan derin üzüntü duyacağından şüphemiz yok. zira 2 haziran tarihinde Başbakanımızı burada Diyarbakır'da karşılayacağız. Sayın Başbakan Diyarbakır'a büyük müjdelerle geliyor. Diyarbakır bunun coşkusu, heyecanı ve mutluluğunu yaşamakta bu günlerde. İşte bu tür şeylerin olması bizi düşündürüyor. Bu tür saldırılar inancı ve azminin kırmayacaktır. Diyarbakır 2 Haziran'da da sayın Başbakan'ı çok büyük bir coşkuyla karşılayacaktır.''

Öte yandan, aynı saatlerde Kayapınar İlköğretim Okulu'na da kimliği belirsiz kişilerce molotofkokteyli atıldı. Okulun penceresine isabet eden molotofkokteyli nedeniyle çıkan yangın okul görevlilerince kısa sürede söndürüldü.

Olaylarla ilgili bölgedeki güvenlik kameralarını inceleyen polis ekipleri, çalışmalarını sürdürüyor .
Kaynak: AA