Şahin Yeniden HAS Parti İlçe Başkanı Oldu

HAS Parti Besni İlçe Başkanlığı 1. olağan kongresine tek liste halinde giren Zeynal Abidin Şahin, yeniden başkanlığa seçildi.

Şahin Yeniden HAS Parti İlçe Başkanı Oldu
Besni Belediye Düğün salonunda gerçekleştirilen kongrede mevcut başkan Zeynal Abidin Şahin güven tazeledi. Genel kurula, Eski Devlet Bakanı ve HAS Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Demircan, HAS Parti Adıyaman İl Başkanı Mustafa Alkayış, Merkez İlçe Başkanı Mahmut Karaman, HAS Parti Adıyaman Kadın Kolları Başkanı Sibel Aktaş, HAS Parti ilçe başkanları, çeşitli sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti temsilcileriyle partililer kongreye katıldı.

Divan başkanlığını Av. Enver Bakırcı’nın yaptığı kongre saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.

Faaliyet raporu ve hesap raporu okundu.

Kongrenin açılış konuşmasını yapan Has Parti Besni İlçe Başkanı Zeynal Abidin Şahin, kongreye katılan davetlilere teşekkür ederek, “Ülkemizde ve Dünya’da ekonomik ve sosyal problemler gün geçtikçe artmaktadır. Ülkemiz ve halkımız borçlandırılmış, borç yükü altında inim inim inlemektedir. Halkımızın sahip olduğu işletmeler birer birer iflas etmektedir. Esnaf siftahsız dükkan açıp kapatmaktadır. Besni OSB’deki fabrikalar iflas etmiştir. Bundan 10 yıl önce ilçemizde kamuda tekel işletmesi gibi ve özelde ortalama 5 bin sanayi işçisi çalışmakta iken, bugün tek bir işçi bile çalışmamaktadır” dedi.

HAS Parti Adıyaman İl Başkanı Av. Mustafa Aklayış ise konuşmasında, “Bugüne kadar size öğretilen tüm siyasi tecrübeleri ve siyasi beklentileri çöp kutusuna atın. Onlardan size hayır yok. HAS Parti isim ve amblem olarak yeni parti ama şuur, düşünce ve hedef olarak Hz. Adem’den başlayıp inşallah kıyametin sonuna kadarda yolundan şaşmayacak bir düzenin partisidir. Bu parti Türkiye’nin, Adıyaman’ın ve Besni’nin yanlış gidişatını düzeltecek olan siyasi partidir” ifadelerini kullandı.

Eski Devlet Bakanı ve Has Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Demircan ise ülke gündemiyle ilgili değerlendirmede bulunarak, “Kimsenin kimse üstünde üstünlüğü yoktur. Ancak ve ancak üstünlük yaradan katında ona takva ile ölçülür. Siz eğer haksız kazancı reddetmezseniz, haksız kazancın karşısında olmazsanız, siz zulmün karşısında olmazsanız, biliniz ki ülkemizde dünya üzerinde yaşamakta olan adaletsizlik aynen buraya kopya edilir. Mevcut iktidar ve ondan önceki birçok iktidar ne söylediler? Avrupa Birliği bizim için bir medeniyet projesidir dediler. Adıyamanlı kardeşim tütün ekiyor yasak. Ne diyorlar tütün sağlığa zararlı. Peki yabancı tütün tekellerinin sigaraları Besni’de vitrinleri süslemiyor mu? Onlara neden yasak değil. Halkın Sesi Partisi ülkede üreterek zengin olacağımızı söylüyor. Üretmeden başkasının parasını faizle, borçla zengin olunmaz” dedi.

Konuşmaların ardından seçime geçildi. Tek liste halinde gidilen kongrede 305 delegeden 91’i oy kullandı. Kullanılan oyların hepsi geçerli sayıldı. Geçerli olan oyların hepsini alan Zeynal Abidin Şahin yeniden başkanlığa seçildi .
Kaynak: İHA