Pekgüzel Çifti Paşa Konağı’nı Tanıttı

Aydın Sanayi Odası Meclis Odası Başkanı Yalçın Pekgüzel ile eşi Seval Pekgüzel restore ettirerek, hizmete sundukları Aydın’ın tarihi konaklarından Paşa Konağı’nı tanıttılar.

Pekgüzel Çifti Paşa Konağı’nı Tanıttı
Pekgüzel çifti,restore edilen tarihi konağı basın mensuplarını gezdirdiler. Aydın Sanayi Odası Meclis Başkanı Yalçın Pekgüzel yaptığı açıklamada, daha önce tarihi Müren Konağı’nı Aydın’a kazandırdıklarını kaydetti.

Hatay ve Muğla’yı ziyaret ettiklerini ve buradaki tarihi yapıları gezdiklerini belirten Pekgüzel, “Paşa Konağı’nı restore ederken, konağın değerini korumak istedik. Maddi kazançtan ziyade, tarihi hissi ve duyguyu vermek istedik” diye konuştu.

Konağın restorasyon çalışmalarında modern olmaya çalışmadıklarını ifade eden Pekgüzel, “Aydınlıların eşleriyle, dostlarıyla oturup yemek yiyeceği bir alan oluşturmayı düşündük. Fiyat açısından da uygun fiyatlar ortaya çıkardık. Aydın’ın değerlerini tanıtmak istedik. İnşallah bu çalışmamız örnek olur” dedi.

AYDIN’IN FOTOĞRAFLARI SERGİLENİYOR
Konağı işletecek olan Yalçın Pekgüzel’in eşi Seval Pekgüzel ise konağı tanıtırken, ilk olarak Aydın’a nasıl katma değer sağlayabileceklerini düşündüklerini ifade etti.

Daha önce bankacılık yapan Seval Pekgüzel şöyle konuştu: “Konakta, öncelikli olarak kadınlar ön planda. Gündüz saatlerinde rahatlıkla bayanlarımız gelip toplantılarını yapabilirler. Ayrıca küçük ve büyük gruplar için toplantı salonlarımız mevcut. Adnan Menderes ve Yörük Ali Efe odaları ile Aydın’ı ön plana çıkarttık. Aydın’ın 250’ye yakın fotoğrafını da konakta sergiliyoruz. Bu konuda Aydın Kültür ve Turizm Müdürlüğü bize yardımcı oldu”.

Öğle yemeklerinde Aydın’ın yöresel yemeklerine ağırlık vereceklerini ifade eden Seval Pekgüzel, paşa böreği, keşkek, yuvarlama, kırlı kızartması gibi yemekleri servis edeceklerini sözlerine ekledi .
Kaynak: İHA