‘Kürtajı Yaşam Hakkı İhlali Olarak Görüyorum’

Beyaz Tv ekranlarında Basın Kulisi programına katılan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, kürtaj konusuna ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. ‘Kürtajı yaşam hakkı ihlali olarak görüyorum’ diyen Bakan Akdağ, konunun Bakanlar Kurulu’nda görüşüleceğini ifade etti.

‘Kürtajı Yaşam Hakkı İhlali Olarak Görüyorum’
Hatırlanacağı gibi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 'ın kürtaj ve sezaryen konusundaki çıkışlarından sonra Sağlık Bakanlığı harekete geçmişti. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın sezaryenle doğumlara karşı olduğunu açıklamasının ardından Sağlık Bakanı Recep Akdağ gereksiz yere sezaryen oranlarını yükseltmiş olan özel hastanelere yaptırım geleceğini söylemişti. İşte bu gelişmeler ardından Beyaz Tv ekranlarında Ferda Yıldırım 'ın modere ettiği Basın Kulisi programına katılan Bakan Akdağ 'dan ayrıntılı açıklamalar geldi.

KÜRTAJI YAŞAM HAKKI İHLALİ OLARAK GÖRÜYORUM
Hayatı ve hekimliği boyunca kürtaja karşı olduğunu ifade eden Bakan Akdağ, anne karnındaki bebeğin de haklarının olduğunu savunarak 'Kürtajı yaşam hakkı ihlali olarak görüyorum ' dedi. Kürtajın doğum kontrolü yöntemi olarak kullanılmaması gerektiğinin önemini vurgulayan Bakan Akdağ, bilimsel çevrelerin de bu konudaki hassasiyetine değindi.

KÜRTAJ BAKANLAR KURULU'NDA OLACAK
Başbakan Erdoğan 'ın konu hakkındaki konuşmaları ardından 'kürtaj 'ın Bakan Kurulu 'nun gündeminde yer alacağını ifade eden Bakan Akdağ, Başbakan Erdoğan 'ın kendisine 'Bununla ilgili bir bilimsel rapor hazırla, bunu görüşelim ' dediğini söyledi. Tecavüze uğrayan kadınlarda da çözümün kürtaj olmadığını belirten Bakan Akdağ, 'Orada en masum olan kişi bebektir. Bebeği ortadan kaldırarak düşünülen çözümler ahlaki değildir. Bebeği aile büyütemez ise devlet alıp büyütebilir. ' diye ekledi.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın kürtaj ve gündeme ilişkin diğer önemli açıklamalarını ,Perşembe akşamı saat 23:00 'te Beyaz Tv ekranlarında yayınlanacak olan Ferda Yıldırım moderatörlüğünde "Basın Kulisi"nde izleyebilirsiniz…