İsabeyli Rallisi Nefes Kesti

Türkiye Tırmanma Şampiyonası’nın üçüncü ayağı 26-27 Mayıs tarihlerinde Nazilli'ye bağlı İsabeyli beldesinde yapıldı.

İsabeyli Rallisi Nefes Kesti
Ege Otomobil Sporları Kulübü tarafından organize edilen yarışta İsabeyli Belediye Başkanı Kuvvet Erim’in de birincilik elde ettiği yarışların en iyi pilotu pistlerde 40. yılını dolduran 60 yaşındaki Mithat Diker oldu.

Türkiye Tırmanma Şampiyonası 3. ayak şampiyonası İsabeyli'de yapıldı. Genel klasmanda en iyi dereceyi bu yıl parkurlarda 40. yılını dolduran 60 yaşındaki tecrübeli pilot Mithat Diker yaparken sınıf birincileri ise şöyle sıralandı; kategori 1'de Egemen Çivicioğlu, Kategori 2'de Resul Bozkurt, Kategori 3'te Emir Küçüksarı, Kategori 4'te Mithat Diker, kategori 5'te Ufuk Yavuz birincilikleri aldı. Mahalli yarışı birincileri ise Kategori 1'de Egemen Çivicioğlu, Kategori 2'de Yonca Göngör, kategori 3'te Orçun Nural, Süper Kategoride de B.Kuvvet Erim birinci oldu. Dereceye giren sporcuların ödülleri İsabeyli Spor Salonu Bahçesinde verildi.

Törende yarışların startını da veren AK Parti Aydın Milletvekili Ali Gültekin Kılınç ile birlikte Nazilli Kaymakam Vekili Sultanhisar Kaymakamı Cevdet Ertürkmen ve Belediye Başkanı Bekir Kuvvet Erim, dereceye girenler için hazırlanan 30 kupa ve sponsor olarak destek veren 19 firmaya da plaketleri protokol üyeleri tarafından verildi

7. İsabeyli Tırmanma Yarışında Kuvvet Erim, aracı Mitsubishi Evo 9 ile birincilik elde ettiği için çok mutlu olduğunu ifade ederek “İsabeyli-Çobanlar Köyü arasındaki 6 kilometrelik asfalt parkurda iki çıkış üzerinden yapılan yarışlarımız beldemize renk getirdiği gibi tanıtımda da büyük destek oldu. İki gün süren etkinliklerde belde halkı ve misafirlerimiz motor sporlarını hem yakından tanımış hem de ralli araçlarına binerek test etme şansı yakalamış oldu. Her alanda hızla gelişen ve bölgenin parlayan yıldızı olan beldemiz evsahipliği konusunda başarılı bir sınav verdi. 7 yıldır süren tırmanma yarışları, spora destek verme açısından da çok önemli. Aynı zamanda genel puanlamaya da girecek olan bu yarışların kazasız ve oldukça başarılı geçmesi için her türlü tedbiri aldık. Ufak tefek talihsizlikler oldu ama her yarış birbirinden heyecanlı geçti" dedi.

GÖZLEME JESTİ
7 yıldır süregelen şampiyonaların finişinde bulunan Çobanlar köylüleri, şampiyonaya katılanlara her yıl düzenli olarak gözleme ikramında bulundu. Köy Muhtarı Metin Çoban, köylerindeki 30 bayanın 2 gün önceden hazırlıklara başladığını ve şampiyona boyunca yarışçılar başta olmak üzere tüm ekibe ve gelen misafirlere gözleme ikramında bulunduklarını ifade ederek “Köyümüz bu yarışlar sayesinde tanınıyor. Biz de karınca kaderince elimizden geldiği kadar destek olmaya çalışıyoruz” dedi .
Kaynak: İHA