Halk Şairi Süzer'e Anma Etkinliği

Ceyhan Şairler Ozanlar ve Yazarlar Derneği (SOYDER) tarafından 2008 yılında yaşamını yitiren Ceyhanlı halk şairi Halil Süzer için anma programı düzenlendi.

Halk Şairi Süzer'e Anma Etkinliği
Ceyhan’a bağlı Kurtkulağı Kasabası’ndaki kabri başında yapılan programda okunan Kuran-ı Kerim’in ardından dualar edildi. Burada bir konuşma yapan ŞOYDER Başkanı Ali Atar, Halil Süzer’in Ceyhan’ın yetiştirmiş olduğu ender şairlerden biri olduğunu vurgulayarak, “Ceyhan’ın ender yetiştirdiği halk ozanlarından aynı zamanda derneğimizin eski üyesi merhum Halil Süzer’i unutmadık, unutmayacağız. Onun Türk halk şiirine büyük katkıları olmuştur. Bundan böyle her yıl kendisinin anısına anma programı düzenleyeceğiz” dedi.

Süzer ailesi adına söz alan kardeşi Ahmet Süzer ise, Ağabeyi Halil Süzer’in anılmasından dolayı memnun olduğunu belirterek, emeği gecen herkese teşekkür etti.

Daha sonra anma etkinliği dernek binasında devam etti. Çukurova Edebiyatçılar Derneği Şairleri, Çukurova Ozanlar Derneği Aşıkları ve Ceyhan Şairler Ozanlar ve Yazarlar Derneği üyeleri bir birinden güzel şiirlerini okudular.

Anma programına ŞOYDER Başkanı Ali Atar, Lütfi Küpeli, Ayşe Esin İnan, İsmail Koçoğlu, Hüseyin Sezgin, Şaban Demir, Tülay Gülseven, Baki Yıldırım, Tağdir Türk, Neçati Talas, Ozan Abidin Kaya, ve Süzer ailesi katıldı .
Kaynak: İHA