Engelli Annesinin Çaresizliği
Van’da yaşanan deprem felaketinin ardından gittiği İstanbul’dan geri dönen Hatice Altın, kendilerine konteyner verilmediği gerekçesiyle engelli oğluyla birlikte odunlukta yaşam mücadelesi veriyor.

Zor şartlar altında yaşam mücadelesi verdiklerini söyleyen anne Altın, yetkililerin seslerini duymasını istedi. Hatice Altın, “9 Kasım günü yaşanan depremden sonra İstanbul’a gittik. İstanbul Valiliği bize sahip çıktı. 22 Mayıs tarihinde Van’a geldim. Gelir gelmez de Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’ne gidip evimin olmadığını söyleyerek konteyner istedim. Burada görüştüğüm Vali Yardımcısı Mehmet Özel, bana ‘git başının çaresine bak. Bakıcı ücreti alıyorsun git ne yaparsan yap’ dedi.
Çocuğum kalabalık yerde durmaz, bulunduğum evin bahçesine bir konteyner bırakılmasını istiyorum. Dört kişilik aileyiz, her birimiz bir yerdeyiz. Ben zaten sürünüyorum. Bana yapılan bu hakaretin hesabını kimler verecek. Çocuğum aynı zamanda sara hastası. Depremden sonra sürekli ataklar geçiriyor ve toparlanamıyor. Şimdi Türkiye’ye soruyorum, ben ne yapayım?” diye konuştu.
Kendisi gibi nice engelli annenin feryadının duyulmasını isteyen Hatice Altın, “Engellilerimizin hali ne olacak. Ne olur sesimizi duyun” diye gözyaşı döktü.
Vali Yardımcısı Mehmet Özel ise konuyla ilgili açıklama yapma yetkisine sahip olmadığını söyledi.
