Acıgöl'de Bilim Şenliği Yapıldı

Nevşehir’in Acıgöl ilçesinde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Bilim Şenliği düzenlendi.

Acıgöl'de Bilim Şenliği Yapıldı
Şenlikte, İlköğretim öğrencilerine yönelik Matematik ve Fen Bilimleri proje çalışmaları olan MEB Bu Benim Eserim projeleri sergilendi. Hanım Konağı meydanında gerçekleştirilen şenliğe, Acıgöl Belediye Başkanı İsmail Çavuşoğlu, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Ece, İl Eğitim Denetmenleri Başkan Yrd. Hayrettin Tükel, İlçe Milli Eğitim Müdürü Serhat Uluer, ilçe daire amirleri, okul müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Acıgöl Milli Eğitim Müdürü Serhat Uluer burada yaptığı konuşmada, Acıgöl’de İlk defa yapılan Bilim Şenliğinde, 27 projenin sergilendiğini söyledi.

MEB ile Tubitak arasında 2005 yılından bu yana yapılan Bu Benim Eserim projelerinde Acıgöl olarak özellikle son 2 yıldır ciddi bir başarı yakaladıklarını kaydeden Uluer,: “2011 yılında 30 proje yaparak 4 projemizi Kayseri Bölge sergisine, 1 tanesi de Türkiye finalinde İlk 100 e girerek bizlere haklı bir gurur yaşatmıştı. Bu yıl ise toplam 110 proje yaparak Nevşehir de 7 ilçe içerisinde birinci olduk. Yine 4 projemiz Kayseri Bölge sergisine davet edilerek projelerini sergilediler. Bu yıl sene başında 100 proje olarak belirlediğimiz hedefimize 110 proje ile cevap vererek bu hedefi hayalden gerçeğe dönüştüren öğretmenlerimize ve öğrencilerimize ayrı ayrı teşekkür ederim” dedi.

Uluer’in konuşmasının ardından açılış törenine katılanlar hep birlikte kurdele keserek şenliğin açılışını yaparak stantları gezdiler .
Kaynak: İHA