2. Ar-Ge Proje Pazarı YTÜ’de

Yıldız Teknik Üniversitesi Araştırma Planlama Rektör Yardımcılığına bağlı olarak çalışmalarını sürdüren Proje Destek Ofisi tarafından geçtiğimiz yıl birincisi “Fikirler Pazarı” adı altında düzenlenen AR-GE Proje Pazarı Etkinliği “Enerji ve Çevre Teknolojileri” temasıyla ikinci kez düzenlenecek.

2. Ar-Ge Proje Pazarı YTÜ’de
Organizasyon 29-30 Mayıs 2012 tarihlerinde Davutpaşa yerleşkesinde Otağ-ı Hûmayün’da, sanayi temsilcileri, akademisyen ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirilecek. Çağın sorunlarına çözüm üretme çabasında olan Yıldız Teknik Üniversitesi, II. Ar-Ge Proje Pazarı etkinliği ile günümüzün en önemli sorunlarından biri olan ‘’Enerji ve Çevre Teknolojileri”ni gündeme getirmeyi planlıyor. Mimari özellikleri ve eşsiz tarihi dokusuyla prestij mekanlarımızdan biri olarak nitelendirdiğimiz Otağ-ı Hümayun'da düzenleyeceğimiz etkinliğe üniversitemizin tüm fakültelerinden ve çeşitli üniversitelerden yoğun katılım bekleniyor. Proje Pazarı etkinliği, enerji ve çevre teknolojileri konusunda öğretim elemanları, araştırmacılar ve öğrencilerin yürütmekte oldukları araştırmalarını, projelerini ve fikirlerini paylaşmaları için olanak sağlayarak üniversite- sanayi işbirliğine katkı sağlamayı hedefliyor. Üniversitelerden ve özel sektörden katılımcılar, organizasyon içerisinde düzenlenecek olan çalıştaylar ve/veya poster sunumlarıyla fikirlerini ve projelerini tanıtarak karşılıklı iş geliştirme fırsatı yakalayacak.

Organizasyonun tematik alanlarını oluşturan alt başlıklar sıralanmıştır: “Yenilenebilir enerji, alternatif enerji, yakma teknolojileri, enerji geri kazanımı, birleşik ısı ve güç, enerji stratejileri, enerji politikaları, elektrik şebekeleri, akıllı şebekeler, enerji ve ekserji analizi, enerji verimliliği, enerji depolama ve güç elektroniği, enerji etkin binalar/yeşil binalar, arıtma teknolojileri, atık değerlendirme, çevreye duyarlı üretim süreçleri, fiziksel çevre denetimi, çevre yönetimi ve politikaları, küresel iklim değişikliği, çevre kirliliği ve kontrolü, yapı kaynaklı çevre ve enerji sorunları, enerji ve çevre eğitimi.” Proje Destek Ofisi tarafından enerji ve çevre teknolojilerine çözüm arayan II. Ar-Ge Proje Pazarı’na; fikirlerini ve üzerinde çalıştıkları projelerini paylaşmak isteyen tüm araştırmacılar, sanayi firmaları ve öğrenciler katılabilecek. Katılımcıların proje ve fikirlerini sunmak üzere eni 50 santim boyu da 70 santim ebatlarında bir poster hazırlamaları gerekiyor. Seçici kurul tarafından değerlendirmeye alınan posterlerden birinciye IPAD2 ve IPHONE, ikinciye IPAD 2, üçüncüye IPHONE hediye edilecek.

Bir Ar-Ge üniversitesi olma yolunda emin adımlarla ilerleyen Yıldız Teknik Üniversitesi, inovasyon ve girişimciliğin öneminin farkındalığıyla bilim ve teknolojinin nabzını tutuyor. Araştırma Planlama Rektör Yardımcısı Sayın Prof. Dr. Tamer YILMAZ’ın koordinatörlüğünde faaliyetlerine hız kesmeden devam eden YTÜ Proje Destek Ofisi, günümüz dünyasının çözüme kavuşturulması gereken öncelikli konularını an ve an takip ederek ihtiyaç duyulan birçok alanda toplantılar, seminerler ve proje pazarları organize ederek üniversitemizin gücüne güç katmaktadır .
Kaynak: İHA