Vali Altıparmak’tan Avukatlara Sağ Duyu Çağrısı

Antalya Barosu’nun 86’ncı Kuruluş Yıldönümü kutlayan Vali Ahmet Altıparmak, Türkiye’nin dördüncü sırada bulan Antalya Barosu’nun kentteki sorunlar ve açılan davalarda yardımcı oldukları taktirde, Antalya’nın yaşanabilirlik sıralamasında ve sosyo-ekonomik gelişmede ilk sırada devam edeceğini söyledi.

Vali Altıparmak’tan Avukatlara Sağ Duyu Çağrısı
Antalya Barosu 86’cı Kuruluş Yıldönümünü verdiği yemekle kutladı. Baro Başkanı Zafer Köken’in ev sahipliğinde gerçekleşen yemeğe, Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, Antalya Cumhuriyet Başsavcı Vekili Seyfullah Öselmiş, Konyaaltı Kaymakamı Bayram Yılmaz ile avukatlar katıldı.

Türkiye’de dördüncü sırada bulunan Antalya Barosu’nun, Antalya’da gerek protokol, gerekse sahipliği anlamında önemine değinen vali Altıparmak, “İl yönetimi olarak siz avukatların sağduyusuna, desteğine çok ihtiyacımız var. Sizin bazı konularda inisiyatif alarak bizi desteklemeniz ve yol göstermeniz büyük önem arzediyor” dedi.

Antalya’da ciddi bir ilkim ve bütün birimlerde bir gayret olduğunu ifade eden Vali Altıparmak, “Sorgun ormanları, Manavgat Şelalesi ve Tünektepe bölgesinde açılan dava ve benzeri konularda yardımcı olursanız, bu şehir yaşanabilirlik sıralamasında ve sosyo-ekonomik gelişmede ilk sırada devam edecektir. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın” diye konuştu.

Vali Altıparmak, yaşanılır kentler sıralamasında ikinci sıraya yükselen Antalya’nın henüz açıklanan sosyo-ekonomik gelişmişlikte ise onunculuktan, beşinciliğe yükseldiğini kaydederek, Antalya’nın yaşanılır bir kent olabilmesi için olaylar karşısında inisiyatif alınarak, sakini değil sahibi olunması gerektiğini savundu.

Konuşmasında Vali Altıparmak, “Antalya’yı sahiplenmemiz gerekir. Okuma-yazma da gerilerde bulunan kentte son dönemde Kaymakamlar ve Milli Eğitim camiasının hızlı çalışması ve gayretleri sonucunda, 50 bin üzerinde kişi okuma-yazma öğrenir hale geldi.”
Kaynak: İHA