Uludağ’ın Çadırcılarına Şok Zam
Hizmet konusunda 10 yıldır ciddi bir çalışma yapılmayan Uludağ Milli Parkı’nda idare, iki yılda kapı giriş ücretine yüzde 100, çadır kiralarına da yüzde 67’lik rekor zam yaptı.

Bu arada elektrik ücretinin şehre göre 2 katı fiyatlandırıldığı Uludağ’da çadırcılardan sezon başında 80 lira elektrik peşinatı, aylık 20 TL de ortak kullanım alanlarının aydınlatması için katılım payı talep ediliyor. Bütün bu ücretlendirmelere karşılık, bu yıl çadırlı sahalarda bazı düzenleme ve çizim yapılması, zemin inşa edilmesi ve elektriklerin yerin altına alınması için çadır kurdurmama durumu olabileceğini de ifade eden Orman ve Su İşleri Bakanlığı 2. Bölge Müdürlüğü yetkilileri, çadır ve karavancılara bu konuda ikazda bulunuyor.
Çadır ve karavancıların Haziran ayı ortalarından Eylül ortalarına kadar Uludağ’ı 3 ay kullanabildiklerini belirten vatandaşlar, idarenin çalışmasını 5 Eylül’de başlatıp, kar yağışı gelen Kasım ayı başına kadar tamamlamasının mümkün olabileceğini ifade ettiler.
ZAM GERİ ALINABİLİR
Milli Park yetkilileri ise, fiyatların mahallinden teklif edilerek, genel müdürlük kararı ile uygulamaya girdiğini belirterek, “Uludağ’da 2010 öncesinde 2-3 yıl zam yapılmadı. Bu sebeple Türkiye’deki diğer çadırlı kamp alanlarında en düşük ücretler Uludağ’da bulunuyordu. Ege tarafında ve Antalya’da çadır ve karavan günlük kiraları 12 ile 15 lira arasında değişiyor. Bu sebeple böyle bir zamma ihtiyaç duyuldu. Genel giderler, işçilik masraflarını alınan ücretler karşılamıyor. Diğerlerine yaklaşsın diye böyle bir şey teklif edildi. Zammın geri alınması konusu da valilik makamının takdirine bağlıdır. Geri alınıp düzeltme yapılabilir” dedi .
