Tarsus, Ders Konusu Oldu

Çukurova Üniversitesi Eğitim Fakültesi İngiliz Dili Eğitimi bölümü öğrencileri, geçmişi 10 bin yıl öncesine dayanan Tarsus'u ders konusu olarak belirledi.

Çukurova Üniversitesi Eğitim Fakültesi İngiliz Dili Eğitimi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Erdoğan Bada, AA muhabirine yaptığı açıklamada, her yıl birinci sınıf öğrencileri için bir tema belirlediklerini ve bu temaya uygun mekanlarda ders işlediklerini ifade etti.

Bada, derslerinin büyük bölümünü doğada yaptıklarını, öğrencileriyle birlikte kalelerin zirvesine çıkıp sunumlar yaptırdığını belirterek, bu yılki temalarının Tarsus olduğunu, Tarsus'un Şahmeran, Kleopatra, Antonius, Sezar, Yedi Uyurlar Mağarası gibi mistik yönleri ve efsaneye dayanan söylenceleri olduğunu kaydetti.

Sınıf içindeki dersleri dışarıya taşımayı, öğrencilerin tarihi, turistik mekanlar ile kültürel değerleri tanıyıp, tanıtmaları için böyle bir yöntem uyguladıklarını anlatan Bada, bu kapsamda 150 öğrenciyle birlikte Tarsus şelalesine gelerek, açık alanda oyuncuların İngilizce olarak hazırladıkları skeçler ve sunumlar gerçekleştirdiklerini kaydetti.

Dersleri yaşama entegre etmek gerektiğini, bu amaçla da değişik zamanlarda toplu olarak dışarı çıkıp doğayla kucaklaştıklarını, Adana civarındaki tarihi kalelerde, kanyonlarda, dağlarda ve göl kenarlarında sunumları yaptıklarını ifade eden Bada, öğrencilere son derece doğal ve şeffaf davrandığını, değişik tema ve mekanlarda işledikleri derslerle daha çok verim elde ettiklerini vurguladı.

Öğrenciler gruplar halinde hazırladıkları sunum ve skeçleri, Tarsus Şelalesi yakınlarında sunarak, hocaları Erdoğan Bada'dan not aldılar .
Kaynak: AA