Romanyalı Öğrenciler Osmancık'a Hayran Kaldı

Avrupa Birliği projesi kapsamında Çorum'un Osmancık ilçesine Romanya'dan gelen öğretmen ve öğrencilerden oluşan heyet Belediye Başkanı Bekir Yazıcı'yı ziyaret etti.

Romanyalı Öğrenciler Osmancık'a Hayran Kaldı
Osmancık'ın şirin bir kent olarak olduğunu dile getiren Romen öğrenciler, ilçeye hayran kaldıklarını belirttiler. Osmancık Osmangazi İlköğretim Okulu'nun Avrupa Birliği fonlarından yararlanarak oluşturduğu Romanya ile ortak gerçekleştirilecek "Çevre İçin Evrensel İşbirliği" adlı "İklim Değişiklikleri" konulu proje kapsamında Romanya'dan öğretmen ve öğrencilerden oluşan heyet ilçeye geldi.

Öğretmen ve öğrenciler Belediye Başkanı Bekir Yazıcı'yı okul yöneticileri ile birlikte ziyaret ederek proje hakkında bilgi verdi.

Romanya'da eğitim gören ilköğretim öğrencileri Başkan Yazıcı'yla bir süre sohbet etti. Türk kültürü hakkında bilgiler alan ve çeşitli sorular yönelten öğrenciler, Osmancık'ın tarihi ve ekonomik gelişmişliği hakkında da bilgilendirildi.

Ziyaretten ötürü heyete teşekkür eden Başkan Yazıcı, bu tür projelerin uluslararası düzeyde büyük bir öneme sahip olduğunu ve bu projelerle Osmancık'ın yabancı öğretmen ve öğrencilere tanıtılmasından mutlu olduklarını ifade etti.

Kaynak: İHA