Orman Köylüleri Tapu İstiyor

Aydın ve Muğla illerine bağlı 23 orman köyü, ürününü toplayıp geçimlerini sağladıkları çam fıstığı ormanlarının tapusunu istiyor.

Aydın ve Muğla illerine bağlı 23 orman köyünün muhtarı, Koçarlı ilçesinde yaptıkları toplantı ile ortak sorunlarını ele aldı.

Koçarlı Muhtarlar Derneği Başkanı Hasan Esin, toplantıda yaptığı konuşmada, bakımını yaptıkları, korudukları ormanların tapusunun kendilerine verilmesini istediklerini belirterek, ''23 orman köyümüz olarak hepimiz kararlıyız. Sonuna kadar mücadelemize devam edeceğiz. Bizler ormanları koruyoruz, çocuklarımız gibi bakıyoruz. Bizim bölgelerimizde hiçbir zaman orman yangını olmaz. Bizler fıstık çamı alanlarımızın tapularını istiyoruz'' dedi.

Orman Köyleri Tarımsal Kalkınma kooperatifi Başkanı Dursun Özdemir de yıllardır ürününü toplayıp geçimini sağladıkları çam fıstığı ağaçlarının ellerinden gideceği endişesi ile bugüne kadar kadastro kabul etmediklerini belirterek, ''Bu fıstık çamları bizim yüzyıllardır geçim kaynağımız. Bu sorunu siyasiler çözer, yasalarda yapılacak değişiklik ile bizim mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz'' diye konuştu.

Toplantıda, tapu talebi için TBMM'ye giderek milletvekilleri ile görüşülmesi kararı alındı .
Kaynak: AA