Orhan Boran Son Yolculuğuna Uğurlandı

Yakalandığı kemik iliği hastalığı nedeniyle 84 yaşında hayatını kaybeden Orhan Boran, Erenköy Galippaşa Camii’nden son yolculuğuna uğurlandı.

Usta oyuncu Orhan Boran, kemik iliği hastalığı nedeniyle hayatını kaybetmişti. Boran'ın cenazesi Erenköy'deki Galip Paşa Camii'ne getirildi.

Öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazı kılındı. Cenaze törenine, Boran'ın yakınlarının yanı sıra, CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, Müjdat Gezen, Sezen Cumhur Önal, Safa Önal, Erkan Yolaç, Halit Kıvanç, CHP milletvekili Süleyman Çelebi, Enis Fosforoğlu, Ateşböceği Ercan, Adnan Şenses, Erol Evgin, Hakkı Devrim, Saba Tümer, Ebru Cündübeyoğlu, İlhan Şeşen ve Orhan Gencebay gibi ünlü isimler katıldı.

Orhan Boran’ın eşi Güler Boran cami avlusunda taziyeleri kabul etti. Boran’ın beyin cerrahı olan oğlu Burak ve torunu Boğaçan ise cenaze namazında en önde saf tuttu. Öğle namazını müteakiben kılınan cenaze namazı sonrası Boran’ın naaşı alkışlar eşliğinde cenaze aracına konuldu. Cenaze buradan Zincirlikuyu Mezarlığı'na taşındı. Boran'ın cenazesi Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Cenaze töreni sırasında basın mensuplarının sorularını cevaplayan ünlü sunucu Erkan Yolaç, çok üzüntülü olduğunu ifade etti.

Kendi döneminde, bu işi öğrenebilecek ne bir okul ne de bir iletişim fakültesi olduğunu kaydeden Yolaç, “Biz 'alaylı' olarak tabir edilen şekilde kendi kendimizi eğiterek yetiştik. Ama Orhan abi çok farklı. O Türkiye’de gelmiş geçmiş, bu işi yapan kim var ise hepsinin üzerinde ve zirvede. Ona ulaşmak olanaksız, imkansız. Bunu tekrar ediyorum ki çok önemli bir konu, ben bu işe başladığım zaman yüz yıl geçse bir Orhan Boran gelmez demiştim. Aradan 55 yıl geçti aynı sözümü tekrar ediyorum. Onun kadar donanımlı birisi bir daha gelmez. Nurlar içinde yatsın. inşallah yarın medyada Orhan Boran’ın adını daha çok duyarız. Sağlığında ilgilenilmedi, kaybettikten sonra inşallah birazcık hatırlanır.” şeklinde konuştu.

Cenaze töreninde hazır bulunan Sezen Cumhur Önal da “Ondan öğrendik güzel konuşmayı. Onun güzel Türkçesinde hayatımız anlam kazandı, değer kazandı. Mekanı cennet olsun çok donanımlı bir insandı.” dedi.