'Kendimi Mekke'de gibi hissettim'

600 yıllık tarihi Ulucami'ye, birçok turist sabah namazı için gelirken Ankaralı Havva Taştemir'in atmosferle ilgili sözleri dikkati çekti. ...

'Kendimi Mekke'de gibi hissettim'
İslam dünyasında önemli bir yere sahip yaklaşık 600 yıllık tarihi Ulucami'de, yerli ve yabancı birçok turistin akın ettiği sabah namazlarında ayrı bir coşku yaşanıyor.
Yıldırım Bayezid tarafından, 1396-1399 yılları arasında 20 kubbeli olarak yaptırılan tarihi Ulucami, Türkiye'nin ve İslam dünyasının önemli camileri arasında yer alıyor.
Mescid'i Haram, Mescid'i Nebevi, Mescid'i Aksa ve Emeviye Camii'nden sonra en yüksek mertebeli mabet olarak bilinen Ulucami, Bursa'nın inanç turizminde yüzyıllardır önemli bir yer tutuyor.
Büyüleyici atmosferine kapılan ve adeta eserin ''gel'' çağrısına kulak veren binlerce kişinin buluştuğu Ulucami'de, sabah namazlarında farklı bir coşku yaşanıyor.
Üç aylarda adeta akına uğrayan, sabah namazından yatsıya kadar bütün vakitlerde değişik bir coşku ve heyecanın yaşandığı tarihi cami, eseri görmeye gelenleri büyülüyor.
Ulucami'de sabah namazını kılmak için erken saatlerde otobüslerle camiye akın eden yerli ve yabancı turistlere de rastlamak mümkün oluyor.
Sabah namazlarını her gün Ulucami'de kıldığını vurgulayan Mustafa Şen, ''Burada namaz kılmak çok büyük bir zevk benim için. Her sabah erkenden kalkıp kar, buz, sıcak, soğuk dinlemeden buraya geliyoruz'' dedi.

-''Burada namaz kılmak çok güzel bir duygu''-

Ankara'dan bir kafileyle camiye gelen Havva Taştemir, daha önce görmesine rağmen her seferinde farklı duygular hissettiğini belirterek, ''Burada namaz kılmak çok güzel bir duygu, ben sanki kendimi Mekke'de, Medine'de gibi hissettim'' şeklinde konuştu.
Profesyonel rehberlik yapan Çağatay Erentürk, ülkenin dört bir tarafından gelenlere caminin önemini anlatmaya çalıştıklarını söyledi. Bursa denilince akla Ulucami'nin geldiğini belirten Erentürk, ''Hafta içi 40 civarında, hafta sonu ise sayısı 100'e çıkan otobüs geliyor. İnsanlar daha çok sabah namazını burada eda etmek istiyor'' dedi.

-Hong Konglu Ebu Bekir Hoon'un Ulucami hayranlığı-

Londra'da tanıştığı Türk arkadaşlarını örnek alarak 3 yıl önce Müslüman olan Hong Konglu Ebu Bekir Hoon da Ulucami'ye sabah namazı kılmaya gelenler arasında yer alıyor.
Elektrik mühendisi olarak çalıştığı Londra'dan 3 bin kilometreye yakın yol yaparak Bursa'ya gelen Hoon, tarihi kutsal mekanda cemaatle namazını kıldı. İki yıl önce de Ulucami'de namaz kıldığını anlatan Hoon, ''Duygularımı ifade etmek gerçekten çok zor ama burada namaz kılmak çok huzur verici, çok büyük zevk alıyorum'' diye konuştu.
Kaynak: AA