Kaz çiftliği sınırları açtı!

Kavak ilçesinde yaşayan bir girişimci bir yıl önce kurduğu kaz çiftliğinde yetiştirdiği kazları İç Anadolu Bölgesi'ndeki birçok ile gönderiyor.

Mahmutpaşa Mahallesi'nde yaşayan 80 yaşındaki Mehmet Şahinkaya, 20 dönümlük arazisine kendi imkanlarıyla 3 bin kaz kapasitesi bulunan çiftlik kurdu.

Bir yıl içinde damızlık kazlardan 300'ün üzerinde kaz yetiştirdiğini belirten Şahinkaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kaz üretiminde beklediğinin üzerinde bir talep olduğunu söyledi.

Kazlara büyük talep olduğunu anlatan Şahinkaya, ''İç Anadolu Bölgesi'nden çok kaz talebi alıyorum. Konya, Ankara, Yozgat, Kırşehir ve Niğde gibi illerden canlı kaz istiyorlar. Ancak imkanlarım kısıtlı olduğu için talebi yeterince karşılayamıyorum. Çiftliğin biraz daha eksiklikleri var. Onları da tamamladıktan sonra bütün Türkiye için kaz yetiştireceğim'' dedi.

Şahinkaya, kışın yaklaşık 400'e yakın kaz ve kaz yavrusu sattığını belirterek, çiftliğinde yaklaşık 300 adet damızlık kaz bulunduğunu iade etti.

Kışın kazların tanesini 90 ile 100 lira arasına satıldığını açıklayan Şahinkaya, kazların tamamen doğal besinlerle beslendiğini ve bakımlarının iyi olduğunu da açıkladı.

Kaynak: AA