Kayseri OSB'de Mali Genel Kurul

Organize Sanayi Bölgesi'nin 10. Olağan Mali Genel Kurulu yapıldı.

Genel Kurula TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji ve Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Mahmut Mücahit Fındıklı, AK Parti Milletvekilleri İsmail Tamer ve Yaşar Karayel ile sanayiciler katıldı.

Genel kurulun açılışında konuşan OSB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hasyüncü, bölgedeki çalışmalar ve yatırımlar hakkında bilgi verdi.

Hasyüncü, ''Organize sanayi bölgeleri, kamu tüzel kişiliğine sahip olduğu için birçok hukuki engellemelerle karşılaşmakta. Ne tam kamu statüsündeyiz ne de özel kişiliğe sahibiz. Bu durum özellikle kamulaştırma çalışmalarımızda karşımıza pek çok sıkıntı çıkarmaktadır'' dedi.

TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji ve Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Mahmut Mücahit Fındıklı da gezdikleri bir çok yerde OSB'lerin önemli bir gelişim içinde olduğunu gözlemlediklerini belirtti.

Kayseri'nin ve Kayseri OSB'nin de bu anlamda örnek alınan sanayi merkezi olduğuna dikkati çeken Fındıklı, ''Kayseri, sanayileşmede hala zirvede. Üstelik teşvik kanunlarından faydalanmadan bunu gerçekleştirebiliyor. Dolayısıyla sanayileşmede ve kalkınmada huzur, birlik ve beraberliğin teşviklerden daha etkili faktör olduğunu görmekteyiz'' diye konuştu.

Konuşmaların ardından gelecek yılın tahmini bütçe ve çalışma programı görüşülerek karara bağlandı .
Kaynak: AA