Kaynarca’da Engeliler Haftası Etkinliği

Sakarya’nın Kaynarca ilçesinde Kaynarca Belediyesi ve Kaynarca Engelliler Derneğinin birlikte düzenlediği programda, engelli vatandaşlar unutulmadı.

Kaynarca’da Engeliler Haftası Etkinliği
Geçtiğimiz hafta hava muhalefeti nedeni ile ertelenen ‘Engelliler Haftası Programı’ Kaynarca Belediyesi ve Kaynarca Engelliler Derneği işbirliği ile gerçekleştirildi.

Programa Kaynarca Belediye Başkanı Zeynur Özel, Sosyal Hizmetler Sakarya İl Müdürü Kerem Toprak, Kaynarca İlçe Garnizon Komutanı Neşet Güneri, Kaynarca İlçe Emniyet Amiri Sefer Baş, AK Parti Kaynarca İlçe Başkanı İsmail Kaymak, Kaynarca İlçe Milli Eğitim Müdürü Hidayet Tekin Yazıcı, Kaynarca İlçe Müftüsü Eyüp Orhan, Kaynarca Halk Eğitim Merkezi Müdürü Vedat Şahin, Kaynarca Engelliler Derneği Başkanı Fatma Gömenç ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Programda Sosyal Hizmetler Sakarya İl Müdür Yardımcısı Elif Civan Yüce, Sosyal Hizmetler Uzmanı Fatma Sarıoğlu, ve Sakarya Üniversitesi Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr Yusuf Genç özürlü bakım ücreti alan ailelere yönelik bilgilendirmede bulundu. Programa katılan ailelerin sorularını da cevaplandıran uzmanlar, engelli bakımı ve teknikleri hakkında uygulamalı eğitim gerçekleştirdi.

Programda ayrıca engelli vatandaşlar hediyeler dağıtıldı. Animasyonlar eşliğinde eğlenen engelli vatandaşlar, unutamayacakları bir gün geçirdiler.

Program ile ilgili konuşan Kaynarca Engelliler Derneği Başkanı Fatma Gömenç, “Geçtiğimiz hafta yağmurlar nedeniyle ertelediğimiz programımız gerçekten bugünde yağmur yağmasına rağmen güzel ve verimli geçti. Ben bizlere destek veren Başta Belediye Başkanımız Zeynur Özel’e. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüze, belediyemiz çalışanlarına teşekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA