İçişleri Bakanı başarılı

MHP Genel Başkanı Bahçeli, Ak Parti yönetiminin dahi “insani bulmuyoruz” diyerek eleştirdiği İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’e sahip çıkarak, “İçişleri Bakanı bir önceki bakandan başarılıdır” dedi

İçişleri Bakanı başarılı
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, dün MHP Genel Merkezi 'nde “Ziya Gökalp Kültür ve Sanat Sergi Salonu”nun açılışını yaptıktan sonra “Siyaset ve Liderlik Okulu” 6. dönem sertifika törenine katıldı. Salonda açılan ilk sergi, müzisyen Fatih Kaya Kuzucu tarafından Türk dünyasının çeşitli ülkelerinden getirilen müzik aletleri oldu.
Tören sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bahçeli, “Uludere 'yle ilgili hükümet tarafından farklı farklı açıklamalar geldi. İçişleri Bakanı bir açıklama yaptı, Hava Kuvvetleri Komutanlığı 'nı işaret etti. Sonrasında Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, bir açıklama yaptı ve bu açıklamaları insani bulmadığını söyledi.
En son açıklama da Başbakan 'dan geldi. Sizin Uludere ile ilgili son yaşananlara ilişkin değerlendirmeleriniz neler” soruna ilginç bir yanıt verdi. Bahçeli, şöyle konuştu: “Milliyetçi Hareket Partisi olarak siyasi iktidarın yöneticileri arasındaki farklı düşüncelerin tartışmasını yapmamız doğru olmaz. Bu tartışmaya onlar bir son vermelidir. Kim haklıdır, kim doğrudur parti yönetimi bunu netleştirmelidir. Ancak Sayın İçişleri Bakanı, demokratik açılım zırvasıyla meşgul olan bir önceki İçişleri Bakanı 'ndan oldukça daha başarılıdır.
Bu başarıyı gölgeleyebilecek bir tartışma zeminine ülkeyi sokmamak lazımdır. Kamuoyu nezdinde İçişleri Bakanını eleştirecekleri yerde, 10 yıla yaklaşan terörle mücadelenin hangi aşamasını kiminle yaptıklarını, kimin daha etkili bir uygulama ortaya koyduğunu parti yönetimi belirlemelidir.”

Kayseri çok yönlü araştırılmalı
Bahçeli, Kayseri Pınarbaşı 'daki saldırılara ilişkin olarak da, “Bu, çok yönlü araştırılması gereken bir konu olarak ele alınmalıdır. Çünkü Pınarbaşı, coğrafyamızın tam ortasıdır. Türkiye 'nin neresinden gelirseniz geliniz oraya ulaşmanız için bir yol katetmeniz gerekmektedir. Bu kadar yolu bu teröristler veya saldırıyı yapanlar nasıl katetmişlerdir? Bunu emniyet güçlerimizin derinlemesine bir incelemeye almasında yarar vardır” dedi.

'Uludere 'de devlet gereğini yaptı '
MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz da, dün Isparta 'da yaptığı açıklamada ”Hantepe 'de, Çukurca 'da çoban zannedilerek müdahale edilmeyen teröristlerin kaç vatan evladının toprağa düşmesine sebep olduklarını hepimiz biliyoruz. Bu şartlar altında kaçakçılığın terör örgütünün en önemli gelir kaynağını teşkil ettiğini birlikte değerlendirdiğimizde devlet gereğini yapmıştır, bir kez daha olursa bir kez daha yapmalıdır” dedi.