CHP Aydın İl Kongresi Yapıldı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aydın İl Başkanlığı 34’ncu olağan kongresi 3 adayın yarışına sahne oldu.

CHP Aydın İl Kongresi Yapıldı
Kongrede konuşan başkan adayları, milletvekilleri ve CHP’li Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, birliktelik mesajları verirken, hedeflerinin Aydın’da büyük şehir beleidye başkanlığını almak olarak gösterdiler.

Atatürk Kapalı Spor Salonunda yapılan kongreye CHP’nin Aydın Milletvekilleri Bülent Tezcan ve Osman Aydın, Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ile birlikte ilçe ve belde belediye başkanları partililer ve delegeler katıldı.

CHP tüzüğüne göre çarşaf listeyle gidilmesi gereken kongrede delegelerin verdiği önerge doğrultusunda kongre blok listeyle yapıldı.

BALBAY’IN MEKTUBU OKUNDU

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun gönderdiği mesajın okunduğu kongrede tutuklu CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay’ın göndermiş olduğu mektubun okunmasıyla salonda uzun süre alkış sesleri yankılandı.

Kongrede aday olmayan mevcut il Başkanı Hulisi Şahinci, Aydın’da CHP’nin oyunu yüzde 38’lere çıkardıklarını belirterek, büyük şehir belediyesini kaybetmelerinin ayıp olacağını söyledi.

‘BÜYÜKŞEHİR CHP’NİN OLACAKTIR’

Aydın’ın CHP’li Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu seçime giren her üç adayın da sonuç ne olursa olsun partilileri birlikte hareket edeceğine inandığını kaydetti.

Seçilen il başkanı ve yönetimin 2014’deki yerel seçimlerde CHP’yi zirveye taşıyacağına inandığını ifade eden Çerçioğlu, “Tüm mevcut başkanlarımız belediyeleri kazanacak ve kazanılmadan belediyeler de artı olarak eklenecekler. Merkez ilçe kongresinde söyledim, Aydın Büyükşehir CHP'nin olacaktır. Bu örgüt 24 saatini verir çalışır ve alır. Yeter ki bu salonda birlik ve beraberlik çıksın” dedi.

Çerçioğlu’ndan sonra kürsüye çıkan CHP Aydın Milletvekilleri Osman Aydın ve Bülent Tezcan il başkanlığı seçiminden çıkan sonucun örgütün isteği olduğunu belirterek hep beraber hareket etmek zorunda olduklarını dile getirdiler.

‘TÜRKİYE'NİN BİZE İHTİYACI VAR’

Protokol konuşmalarının ardından üç aday arasında yapılan kurada ilk sırada çıkan CHP’nin Aydın İl Başkanı adaylarından Barkan Kalınomuz, Türkiye’nin CHP’ye ihtiyacı olduğunu kaydetti.

2009 yılında merkez ilçe başkanı iken, görevden alınan Barkan Kalınomuz, “Birbirimizi sevmek hatta saygı duymak zorundayız. Onu da beceremiyorsak hazmetmek zorundayız. Çünkü Türkiye'nin bize ihtiyacı var. Milletin özlediği program altı ok programıdır. Biz bugün dosta düşmana göğsünü siper edecek insanları getirdik. Buradan sesleniyorum sizin biber gazınız, copunuz vız gelir bize. Belediye başkanlarımız üzerinde faşist baskılar var. Devrimcilerin muhtaç olduğu kudret CHP'dir” diye konuştu.

‘BÜYÜKŞEHİRİ DE CHP’Lİ YAPACAĞIZ’

Ahmet Öztürk ise partililere seslendiği konuşmasında CHP’nin tarih boyunca çok önemli görevler üstlendiğini dile getirerek, “Cumhuriyet kazanımlarının tartışıldığı bir döneme sürükleniyoruz. Bizlere düşen görev çağ dışı görüntü sergileyen iktidardan kurtulmaktır. CHP mazlum milletlere tarihsel örnek oluşturmuştur. Tarihte varız gelecekte de olacağız. Artık rüzgar soldan yana esmektedir. Almanya'da yapılan seçimde bile sol partiler ön plana çıkmıştır. Bu durum Türkiye'yi de etkileyecektir. Aydın kritik bir yerel seçim dönemine girmektedir. Aydın'ın konumu ise ortada. Aydın'da CHP birinci parti. 17 ilçenin 12'si CHP'li. AKP ne yaparsa yapsın bizi durduramaz. Kalelerimizi AKP'ye kaptırmayacağız. 2014 seçimlerinin ne kadar önemli olduğunun farkındayız. AKP kırsaldan alacağı oylara güveniyorsa biz buna fırsat vermeyeceğiz. 17 ilçe ve büyükşehiri de CHP'li yapacağız. Kimsenin kuşkusu olmasın. Önümüzdeki döneme güçlü bir örgüt olarak hazırlanmamız gerekir” dedi.

‘HEP BİRLİKTE YÜRÜYECEĞİZ’

CHP İl Başkanı adayı olarak kürsüye son gelen Hüseyin Yıldız, “Beni çok iyi tanıyorsunuz. 2002'de de 2007'de de 2011'de de gece gündüz demeden çalıştım. Beni örgüt il başkanı olarak görmek istediği için bugün buradayım. Önümüzdeki seçimleri düşünerek, ne yapmamız gerekiyor bunun çözüm yollarını bulmamız lazım. 17 ilçeyi 36 beldeyi 496 köyü ezbere biliyorum. Örgütün her durumunu biliyorum. Bir daha ki dönemde yerelde yüzde 56 oy almadığım takdirde il yönetimi olarak istifa edeceğiz. Bunun da sözünü veriyorum. Hep beraber yürüyeceğiz. Örgüt olmadan bir yere gelemeyiz. Milletvekillerinin hepsi de bizim. Birilerinin vekili değil. Örgütün sesinin çıkması lazım. Yarın sabah örgütün güneşi doğacak. Hep beraber seferberlik ilan etmek zorundayız” şeklinde konuştu.

CHP Giresun Milletvekili Uğur Bayraktutan’ın başkanlığını yaptığı kongre divanı il başkanı adaylarının konuşmasının ardından görevi seçim kuruluna devrederek, oy verme işlemine geçildi .
Kaynak: İHA