Beğişliler Yayla Şenliğinde Buluştu

Antalya’nın Korkuteli ilçesi Beğişliler Kültür ve Dayanışma Derneği ve Beğiş Köyü Muhtarlığının birlikte düzenlediği şenlik, piknik havasında Beğiş yaylasında gerçekleştirildi.

Beğişliler Yayla Şenliğinde Buluştu
Beğişliler Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından Beğiş yaylasında düzenlenen şenliklere AK Parti Antalya Milletvekili Menderes Türel, Korkuteli Kaymakamı Erkan Karahan ve vatandaşlar katıldı.

Beğişliler Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından Beğiş yaylasında düzenlenen şenlik, ilk olarak Kuran-ı Kerim okunması ile başlanıldı. Kuran-ı Kerim’in okunmasının ardından saygı duruşu ile devam etti.

Daha sonra Tatköy İlköğretim Okulu öğrencileri halk oyunları gösterisi sundu.

Beğişliler Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Süleyman Karakuş, “Beğiş yaylasında pilav şenliği adı altında bir araya geldik. Amacımız birlik ve beraberliğimizi kuvvetlendirmek, tanışmak, kaynaşmak, akrabalık bağlarımızı canlı tutmaktır. Şenlik geleneğini, toprak sevgisini, komşu ve akraba bağlılığını bu türlü sosyal kültürel etkinliklerle gelecek nesillerimize aşılamaktır. Dernek olarak kültür değerlerimizi kaybetmemek için çaba harcıyoruz” dedi.

Yöre sanatçı Mesut Bozan ise söylediği türkülerle şenliğe katılanları coşturdu. Davetlilere pilav üstü kavurma ve ayran ikram edildi.

Dernek Başkanı Süleyman Karakuş, dernek çalışmalarına katkı sağlayanlara plaketler verildi.

Şenlik kapsamında mini güreş, ip çekme, sandalye kapma ve tahta kaşıkla yumurta taşıma, bisiklet ve çuval yarışı gibi çeşitli yarışmalar düzenlendi.

Şenliklere katılan paraşüt ekibi, şenlik alanı üzerinde gösteri uçuşu gerçekleştirdiler.

Şenlik ağalığına çıkan Mehmet Tunç, 3 bin 500 TL ile 3. Kez 12.Beğiş Şenlik ağası seçildi .
Kaynak: İHA