Antalya’da 100 Bin Dal Çiçek Dağıtıldı

8. Antalya Çiçek Festivali kapsamında düzenlenen kortejde, 100 bin dal çiçek dağıtıldı.

Antalya’da 100 Bin Dal Çiçek Dağıtıldı
Festivalde ayrıca, 1 milyon dal çiçekten hazırlanan temsili saat kulesi yapıldı. 'Çocuk ve Çiçek' temasıyla düzenlenen 8. Antalya Çiçek Festivali’nin korteji düzenlendi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi önünden başlayan korteje, Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetin Osman Budak, Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır, Antalya Süs Bitkileri ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı ve Çiçek Festivali Organizasyon Komitesi Başkanı Osman Bağdatlıoğlu ve çok sayıda protokol üyesi katıldı.

Işıklar Caddesi’nden sırayla Atatürk Caddesi, Saat Kulesi’yle devam edip Cumhuriyet Meydanı’nda son bulan kortej sırasında vatandaşlara yaklaşık 100 bin dal çiçek dağıtıldı. Vatandaşlar çiçek almak için adeta birbirleriye yarıştı. Festival kapsamında ayrıca, 1 milyon dal çiçekten hazırlanan temsili Saat Kulesi yapıldı.

Festivalin her geçen gün büyüyerek devam ettiğini belirten Çiçek Festivali Organizasyon Komitesi Başkanı Osman Bağdatlıoğlu, “Turizm için, ülkemize daha fazla gelir için, herkes elini taşın altına sokması lazım” dedi.

Konuşmaların ardından festivalde emeği geçenlere plaket ve çiçek verildi.

Festival daha sonra, çiçek düzenleme tasarım yarışması, Antalya Akademi Derneği Özel Çocuklar Müzik Grubu ve özel bando konseri ile sona erdi .
Kaynak: İHA