Dink Dava Dosyası Yargıtay'a Gitmeyi Bekliyor

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink cinayetiyle ilgili davanın dosyası henüz Yargıtay’a gönderilemedi.

17 Ocak’ta karar çıkan davada sanıklar, müdahiller ve avukatlarına gönderilen gerekçeli kararın sanık Tuncay Uzundal’ın avukatına ulaşması bekleniyor. Mahkeme kaleminde bekleyen dosyanın, Yargıtay’a gönderilebilmesi için kararın tüm taraflara ulaştığına dair tebligatların mahkemeye ulaşması gerekiyor.

Hrant Dink, 19 Ocak 2007’de öldürülmüştü. Cinayetle ilgili açılan davada 19 sanık İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandı. Dava, 17 Ocak 2012’de karara bağlandı. 18 Ocak’ta ise duruşma savcısı Hikmet Usta, karara itiraz edeceğini bildirdi. Mahkeme, karardan yaklaşık 1 ay sonra gerekçeli kararını da açıkladı.

Gerekçeli karardan sonra da avukatlar ve savcı, karara itirazlarını gerekçeli olarak yaptı. Kararın çıkmasının üzerinden 4,5 ay geçmesine rağmen dosya henüz Yargıtay’a gönderilemedi. Mahkeme şubat ayında hazırladığı gerekçeli kararı, tüm sanıklara, sanık avukatlarına, müdahillere ve müdahil avukatlarına posta yoluyla gönderdi. Davanın tarafı yaklaşık 50 kişiye kararın ulaştığına dair yazıların gelmesini bekleyen mahkemeye bugüne kadar bir sanık avukatı dışında tüm tebligatlar ulaştı. Sanık Tuncay Uzundal’ın avukatı Seyit Ahmet Kaya’ya gönderilen gerekçeli karar ise henüz ulaşmadı. Mahkeme, önce avukatın İzmir’deki bürosuna gerekçeli kararı gönderdi ancak avukatın adresi değiştiği için karar ulaşmadı ve posta yoluyla gönderilen karar geri döndü. Ardından avukatın yeni adresi tespit edildi ve karar gönderildi. Ancak bu adrese kararın ulaştığına dair henüz mahkemeye kağıt ulaşmadı. Karar tüm taraflara ulaşmadığı sürece dosya Yargıtay’a gönderilemiyor. Mahkeme, kararın avukat Seyit Ahmet Kaya’ya ulaşmasını bekliyor .