Belkıs Ana Kaplıcaları İlgi Bekliyor

Şırnak'ın Güçlükonak ilçesi Ilısu köyü yakınlarındaki tarihi Belkıs Ana şifalı su merkezi yetkilileri, eksikliklerin giderilmesi için Şırnak Valiliğinden yardım beklediklerini kaydetti.

Belkıs Ana Kaplıcaları İlgi Bekliyor
Şırnak İl Özel İdaresi tarafından işletilen ve yerel halkın özel işletmeleri ile şifa aramaya gelen vatandaşlara hizmet eden şifa merkezi sakinleri eksikliklerin giderilmesi için Şırnak Valiliğinden yardım beklediklerini söyledi.

Şifa merkezinde otel, lokanta ve benzeri işletme sahipleri, şifa merkezinde çöp sorunu ve su sorununun yanı sıra cadde ve sokakların da yetersiz olduğunu belirterek, yılda binlerce insanın şifa bulmaya geldiği ve hasta gelip sağlam ayrıldığı Belkıs Ana kaplıcalarının tanıtım hizmetlerinin olmayışından dolayı değerinin fazla bilinmediğini ifade etti.

İşletme sahiplerinden Şükrü Acar devletin buraya yeteri kadar değer vermesini ve buranın bacasız bir fabrika gibi olduğunu söyledi.

Acar, "Yılda binlerce insan ülkenin değişik yerlerinden buraya şifa aramaya geliyorlar fakat biz bu insanlara yeteri kadar hizmet veremiyoruz, zaten kendi imkanlarımız sınırlıdır o yüzden de şifa merkezinin yol, su park alanı ve çöpü ile başa çıkamıyoruz, bu nedenle de şifa bulmak için gelen misafirlerimize mahcup oluyoruz. Devletten buraya yatırım yapmasını bekliyoruz" dedi

Şırnak İl Özel İdaresi Müdürü Kazım Zan ise, Belkıs Ana şifa merkezinin sağlıklı bir şekilde işletilmesi ve kazanç kapısına dönüştürülmesi ve halkımıza daha çok şifa dağıtması için bir nevi özelleştireceklerini ve önümüzdeki aylarda şifa merkezini ihaleye çıkaracaklarını söyledi.

Zan, "Biz de il özel idaresi olarak da valiliğimizin destekleri ile bu şifa merkezine sahip çıkmaya ve halkımıza kazandırmaya çalışıyoruz. Daha iyi işletilmesi ve daha sağlıklı şifa dağıtması için gereken önemli sıkıntıları gidermek için yakın zamanda burayı ihaleye vereceğiz, belki bu şekilde daha çok önem kazanır" diye konuştu.

ŞIRNAK MİLLETVEKİLİ KAPLAN SORU ÖNERGESİ VERECEK
Belkıs Ana şifalı su kaplıcaları ile ilgili araştırma yaptıklarını ve şifa merkezinin önemine rağmen eksikliklerinin tamamlanmadığını dile getiren Şırnak milletvekili Hasip Kaplan da, yoksul bölge halkı için adeta bir bacasız fabrika niteliğini taşıdığını söylediği Belkıs Ana şifa merkezinin en kısa zamanda hak ettiği yere gelmesi için İçişleri Bakanlığı'na soru önergesi sunacaklarını söyledi

Kaplan, "Şırnak ve özelikle Güçlükonak ilçesi yakınlarında yaşayan yoksul halkımız için adeta bacasız bir fabrika gibi olması gereken fakat bir türlü eksiklikleri tamamlanamayan bu şifa merkezimizin gerçek değerinin ortaya çıkarılması ve gerekenin yapılması için mecliste İçişleri Bakanlığı'na soru önergesi sunacağım ve bu şifa merkezinin bir an önce eksikliklerinin tamamlanması için çaba harcayacağız" diye konuştu .
Kaynak: İHA