Bandırma'da ''Türkiye'de Bireysel Silahsızlanma ve Şiddet Haberleri'' Semineri

Umut Vakfı'nın düzenlediği ''Türkiye'de Bireysel Silahsızlanma ve Şiddet Haberleri'' konulu yerel medya semineri Bandırma'da başladı.

Eken Prestige Oteli'nde düzenlenen seminere, Balıkesir, Bursa, Çanakkale, Manisa ve Yalova'daki yerel basın mensupları katıldı.

Toplantının açış konuşmasını yapan Umut Vakfı'nın Kurucu Başkanı Nazire Dedeman Çağatay, bu semineri düzenlemedeki amaçlarının, bireysel silahsızlanma, barış kültürü ve hukukun üstünlüğü olduğuna dikkati çekmek olduğunu söyledi.

Türkiye'nin silahsızlanma konusunda 178 içerisinde 17. sırada yer aldığını belirten Çağatay, ''Umut Vakfı, bireysel silahsızlanma, şiddet, barış kültürü ve hukukun üstünlüğü konularında 19 yıldan bu yana çalışıyor. Bilgilerini ve araştırmalarını her fırsatta kamuoyu ile paylaşıyor. Bu süreçte, medyanın desteği her zaman bizimleydi. Biz ise Umut Vakfı olarak, araştırmalarımızı, gördüğümüz sorunları, eleştiri ve değerlendirmelerimizi medyayla ve medya aracılığıyla toplumla paylaştık ve paylaşmaya devam ediyoruz'' dedi.

Bireysel silahsızlanma ve şiddet haberleri konusunda gazetecilere çok önemli sorumluluk ve görevler düştüğünü ifade eden Çağatay, şunları kaydetti:

''Belki de en fazla okunan, dikkat edilen şiddet haberleri, gündelik yaşamın bir parçası olarak, medya izleyicisine türlü yaşamsal tecrübeler, insan hikayeleri anlatıyor. Peki bu haberlerin ve olayların tanıkları olan gazeteci arkadaşlarımız, bir tür hikaye anlatıcısı olarak, toplumsal kanaat ve davranışları şekillendirdiklerinin farkında mıdırlar- Gazeteciler, tanık oldukları olayları aktarırken, taşıdıkları sorumluluğun bilincindeler mi-''

Bandırma Belediye Başkanı Sedat Pekel de Umut Vakfı'nın 19 yıl gibi onurlu bir geçmişi olduğunu belirterek, her ülke için barış kültürü ve hukukun üstünlüğünün önemini vurguladı.

Seminer, ''Eleştirel Gazetecilik Nasıl Yapılır-'' konulu oturumla devam etti .
Kaynak: AA