Bakan Veysel Eroğlu, Mimar Sinan Kent Ormanı’nın Açılışına Katıldı

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, “Bütün İstanbul’u çiçek gibi yapacağız, bütün İstanbul’a kent ormanları kuracağız” dedi.

Sultangazi Mimar Sinan Kent Ormanı, Bakan Eroğlu’nun yanı sıra Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu ve Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altınay tarafından gerçekleştirildi.

Açılışta konuşma yapan Bakan Eroğlu, “Sayın başkanımız gerçekten çalıştılar. Son derece gayretli bir başkanımız. 800 dönüm daha belediyeye tahsis ettik. Osmanlı devletine ve Türkiye’ye büyük şahsiyetler kazandırmış olan Mimar Sinan’ın bu ormana adının verilmesi güzel bir şey. Ben de bu kent ormanının açılışına çok memnuniyet duydum. Esasen biz İstanbul’u başta Sultangazi olmak üzere bütün İstanbul’u çiçek gibi yapacağız. Bütün İstanbul’a kent ormanları kuracağız. Sizler için her yeri yeşillendireceğiz. İnşallah çocuklarınızla o ormanlarda güzel hatıralar yaşayacaksınız” dedi

Konuşmasının ardından mehteran takımı eşliğinde ormanı gezerek yetkililerden bilgi alan Bakan Eroğlu, “Ormanlar insanlar için vardır. Buraya halk gelip güzel zaman geçirmeli. Ancak buradaki geçirdiğimiz zaman içerisinde çevremizi kirletmemeliyiz” diye konuştu.

Vatandaşlar ise, ormanda en çok izci kampı ve hobi bahçelerine ilgi gösterdi .
Kaynak: İHA