Sinop Tur Operatörleri Çalıştayı Başladı

Türkiye'nin önde gelen tur operatörlerinin temsilcileri Sinop’ta düzenlenen çalıştayda bir araya geldi.

Sinop Tur Operatörleri Çalıştayı Başladı
Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) tarafından Vira Otel'de düzenlenen çalıştayın açılışına Vali D. Ahmet Cengiz, KUZKA Genel Sekreteri Doç. Dr. Hüseyin Şen, Sinop Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Başkanı Erol Derici, Türk Hava Yolları (THY) Sinop Satış Müdürü Macit Boyer, KUZKA Sinop Yatırım destek Ofisi Koordinatörü Berkol Alevli ile ülke genelinden yaklaşık 20 tur operatörü katıldı.

KUZKA Sinop Yatırım destek Ofisi Koordinatörü Berkol Alevli'nin gerçekleştirdiği sunum ile başlayan açılış toplantısında katılımcılar adına Nadir Uzun tarafından açılış konuşması gerçekleştirildi.

Programda konuşan KUZKA Genel Sekreteri Doç. Dr. Hüseyin Şen, turizm alanında önde gelen firma temsilcilerin profesyonel bir pencereden yapacakları değerlendirmelerin Sinop turizmi için önemli olduğunu söyledi.

Tur operatörü temsilcilerine hitap eden Vali Dr. Ahmet Cengiz'de son dönemde tanıtım noktasında önemli çalışmalar yürüttüklerini söyledi.

Sinop'un turizm konusunda önemli bir potansiyele sahip olduğunu söyledi.

Cengiz, "Sinop Karadeniz sahillerinde turizm potansiyeli en yüksek ili olduğu halde, turizm pastasından yeterli pay alamamış. Artık turizmdeki anlayış değişiyor, turizmdeki çeşitlilik gün geçtikçe artıyor. Hem yerli ziyaretçiler, hem de yabancı turistler, eskiden olduğu gibi denizi, kumu, güneşi aramaktan farklı arayışlara girmiş durumda. EKO turizm, yayla turizmi, inanç turizmi gibi bunları arttırabiliriz. Ben Egeliyim. Ege deyince akan sular dururdu. O günden bu güne çok şey değişti. İnsanlar yavaş yavaş farklı mekanlar görme arayışı içerisinde oldu. Her yıl aynı mekanlara gitmek yerine farklı mekanları görme ihtiyacı duydu. Sinop bu yönüyle alternatif olmalı. Sinop'ta çok farklı zenginliklerin olduğunu sizlerde biliyorsunuz. Sinop'ta tarih var, kültür var, tabiat var, yaylarımız var, mağaramız var, göllerimiz var. bunları çeşitlendirebiliriz. Bunlar Sinop'u bana göre cazip kılıyor. Biz Sinop'un turizmden aldığı pastadan daha fazla yararlanması için çaba gösteriyoruz. Haritanın ıskaladığı, yolların teğet geçtiği bir il oluşu, Sinop'un tanıtımını biraz engellemiş. Ama biz Sinop'un geleceğinin parlak olduğunu düşünüyorum. Sinop'un tanıtımı noktasında sizlerden yardım beklediğimi söylemek istiyorum. Biz bu güzellikleri tüm insanlıkla paylaşmak istiyoruz" diye konuştu

Daha sonda katılımcılara yemek ikram edildi. 20 tur operatörü temsilcileri çalıştay kapsamında daha sonra kentin tarihi ve turistik mekanlarını gezdi.

Söz konusu çalıştay ile Batı ve Orta Karadeniz turlarında, bir ya da yarım günlük bir programla gezilen Sinop’un, 3-4 günlük müstakil tur programları ile turistlerin beklentilerini karşılayabileceği ve turizm merkezi olabilecek alt yapı ve donanıma sahip olduğuna tur operatörlerinin dikkatlerinin çekilmesi amaçlanıyor. Çalıştay 4 gün sürecek .
Kaynak: İHA