Sel, Küçük Çocuğu Böyle Götürdü

Geçtiğimiz hafta İstanbul'da etkili olan sağanak yağmur sonucu oluşan sele kapılan 8 yaşındaki çocuk, hastanede yaşam mücadelesi veriyor.

İlköğretim okulu öğrencisinin sele kapılarak bir otobüsün altına sürüklenmesi, amatör kamera tarafından saniye saniye görüntülendi. İstanbul'da etkili olan sağanak yağmur sonrasında oluşan sel, Üsküdar Selami Ali İlköğretim Okulu öğrencisi Sinan Vardar'ı hastanelik etti. Alınan bilgiye göre, Sinan Vardar okuldan geldikten sonra ekmek almak için bakkala gitti. Selanikler Caddesi'deki bakkaldan ekmek alan küçük çocuk hızlı adımlarla evine doğru koşmaya başladı.

Bu sırada sağanak yağmur nedeniyle sokaklar birkaç dakika içinde dereye döndü. Sinan Vardar, kaldırımdan yola indiği an sele kapıldı. Yol boyunca sürüklenen Sinan Vardar, can havliyle kalkmaya çalışsa da başaramadı. Bu şekilde yaklaşık 20 metre sürüklenen Vardar, park halindeki otobüsün arka lastikleri arasına sıkıştı. Bu sırada evinin camından olaya şahit olan ve o anları kaydeden bir vatandaş, bağırarak çevredekilere haber verdi. Aks ve dingil arasına yüz üstü şekilde sıkışan Sinan Vardar’ı gören vatandaşlar yardıma koştu. O gün izinli olan polis memuru Halis Demirhan da Sinan’ın yardımına koşanlar arasındaydı. Sel suyunun otobüsün kaportasını aşması nedeniyle, önce kum torbalarıyla suyun yönü değiştirildi. Vatandaşlar, buldukları iki kriko vasıtasıyla otobüsü birkaç santim yükselterek çocuğu kurtardı. İlköğretim öğrencisi olayın yaşandığı yere yakın özel bir hastaneye kaldırıldı. CİĞERLERE KUM VE SU DOLMUŞ Hastane yolunda kalbi duran Sinan'a kaldırıldığı hastanede 15 dakika kalp masajı yapıldı. Kalbi çalıştırılan küçük çocuk, daha sonra yoğun bakım ünitesi bulunan Kadıköy Şifa Hastanesi’ne sevk edildi. Burada yapılan incemelede, Sinan'ın ciğerlerinde bol miktarda su ve kum olduğu anlaşıldı. Beyninin oksijensiz kalması nedeniyle küçük çocuğun bir süre daha uyutulmasına karar verildi.

Ölümle pençeleşen Sinan Vardar Cuma gününden beri 2 kez uyandırılmasına rağmen gerekli tepkileri vermedi. Tepkileri yeterli bulmayan Doktorlar, küçük çocuğu 3.kez uyuttu. BABA: BELEDİYE SUÇLU Oğlunun hayat mücadelesini kazanması için kurban kestiren baba Sezer Vardar ise belediyeyi suçluyor. Sel sularının toplandığı caddeye 9 eğimli sokağın bağlandığını, buna rağmen suyun akacağı mazgalın yapılmadığını belirten öfkeli baba, mevcut su kesici mazgalların da semt sakinlerinin tüm itirazına rağmen kaldırıldığını iddia etti. Belediyeyi, faciaya davetiye çıkarmakla suçlayan Baba Sezer Vardar, "Daha önce bu caddede su kesiciler vardı. Caddeyi enlemesine kesen birkaç tane uzun mazgal vardı, bunlar suyun hızını kesiyordu. Muhtarımızın bütün çabalarına rağmen bu mazgalları kaldırdılar. Bu hızla akan su değil bir çocuğu, yetişkin birini de sürükleyebilir. Bu ihmalin faturasını benim evladım mı ödeyecek? Buradaki otobüs parkları için defalarca müracaat ettik ama hiç ilgilenmediler. Buradan bu hızla akan su eğimden dolayı gittikçe hızlandı ve Üsküdar’daki o şelale görüntüsüne neden oldu. Belediye başkanını yaptığı eseri görmeye davet ediyorum. Oğlum ilk uyandığın da bizi tanımadı. Ne zaman uyanacak beyninde hasar kalacak mı bilmiyoruz. Bu ihmali hesabını mahkeme arayacağım. O gün tek sürüklenen benim oğlum değildi. Aynı caddede daha yukarıda bir kız çocuğu daha sürüklenirken kurtarıldı. Hangi mantıkla altyapısız kaldırım inşa ettiler. Her sağanakta dere kenarında mı yaşıyor olacağız. Hakkımızı mahkemede arayacağız. Bize bu acıyı yaşatanların hesap vermesini istiyorum" dedi.