Rektör Prof. Dr. Battal Açıklaması

Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde , 2011-2012 eğitim ve öğretim yılının tamamlandığı bazı fakülte ve yüksekokullardaki son sınıf öğrencileri, törenle mezuniyet belgelerini aldı.

Zeve Yerleşkesi'ndeki rektörlük binası önündeki Atatürk anıtına çelenk konulmasının ardından tören, atletizm sahasında devam etti. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından öğrenciler mezuniyet kıyafetleriyle yürüdü.

Rektör Prof. Dr. Peyami Battal, törenin şimdiye kadar düzenlenen tüm mezuniyet törenlerinden daha önemli olduğunu söyledi.

Deprem nedeniyle eğitime bir süre ara verdikten sonra üniversite olarak kısa sürede toparlandıklarını ifade eden Battal, 4 ayrı grup halinde öğrencileri eğitime aldıklarını belirtti.

Deprem sonrası yaşanan sıkıntıları hep birlikte göğüslediklerini dile getiren Battal, ''Allah bir daha böyle bir felaketi ülkemiz ve dünyadaki hiçbir insana yaşatmasın'' dedi.

-''Birbirlerinizin fikirlerine ve düşüncelerine saygı duyun''

Öğrencilere seslenen Battal, ''Birbirinizi sevin, sayın. Birbirlerinizin fikirlerine ve düşüncelerine saygı duyun. Ülkemiz ve insanlık aleminin huzur ve güvene ulaşması için çok çalışın. Unutmayın ki geleceğin yöneticileri, iş adamları sizler olacaksınız. Ülkemiz bugün geçmişten daha çok birlik beraberliğe ihtiyaç duymaktadır. Bunu sağladığımız zaman ülkemiz daha hızlı gelişecek ve hepimiz bundan maksimum düzeyde yararlanacağız'' diye konuştu.

Konuşmaların ardından ziraat ve mühendislik-mimarlık fakülteleri ile Başkale, Van ve Özalp meslek yüksekokullarını birincilikle bitirenlere Cumhuriyet Başsavcısı Osman Nuri Güler, ikincilere ise Rektör Battal tarafından plaket verildi.

Törende daha sonra, mezuniyet belgelerini alan öğrenciler keplerini havaya attı ve müzik eşliğinde eğlendi .
Kaynak: AA