Kur Borçları Yapılandırıldı

AK Parti Bitlis Milletvekili Vedat Demiröz, daha önce yapılandırılan ve çeşitli nedenlerle vergi, sigorta, Bağ- Kur ve diğer borçlarını ödeyemeyip kapsam dışına çıkanlara, yeni bir imkan verildiğini bildirdi.

Demiröz, yaptığı yazılı açıklamada, 6111 sayılı kanuna göre vergi, sigorta, Bağ-Kur borçları yapılandırıldığı halde, çeşitli nedenlerle taksitlerini ödeyemediği için kapsam dışına çıkarılan vatandaşın ciddi manada mağduriyet yaşadığını belirtti.

Bu mağduriyetin giderilmesi ve vatandaşın tekrar sisteme dahil edilmesi için, Plan Bütçe Komisyonu'na bir önerge verdiğini kaydeden Demiröz, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

''Verdiğim önerge, komisyon üyeleri tarafından uygun bulundu. Bu vesileyle verdikleri destekten dolayı, komisyon üyesi arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Önergenin kabul edilmesi üzerine yeni bir çalışma başlattık. Buna göre 4 ay içinde eski borçlarını ödeyen vatandaşlar, bu kanundan yaralanmaya devam edecek. Böylece zor durumdaki vatandaşımıza tekrar bir kolaylık sağladık.''

Öte yandan, TBMM'de Bireysel Emeklilik Alt Komisyon Başkanı olduğunu ifade eden Demiröz, devletin vatandaşın bireysel emekliliğine destek sunduğunu kaydetti.

Demiröz, ''Yaptığımız çalışmayla bireysel emeklilik için, müracaat eden vatandaşlara devlet olarak yüzde 25 katkı payı sunacağız. Örneğin 100 TL sigorta primi yatıran bir vatandaşın hesabına devlet tarafından, 25 TL katkı payı yatırılacak. Böylece vatandaşın bireysel emeklilik hesabında 125 TL prim yatmış olacak. Getirilen bu kanunla vatandaş bireysel emekliliğe ve tasarrufa teşvik edilecek'' dedi.

Kaynak: AA