Karabük'te Yıl Sonu Sergisi Açıldı

Karabük Halk Eğitimi Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü tarafından yıl sonu sergisi açıldı.

Karabük Valisi İzzettin Küçük, Halk Eğitimi Merkezi'nde düzenlenen serginin açılışında, son yıllarda halk eğitimlerin kurslarına sadece kadınların değil, erkeklerin de ilgi gösterdiğini belirterek, katılımın üst seviyelerde olduğunu söyledi.

Toplam 67 dalda, 350 kursun açıldığını ve bu kurslara 2 bin 387'si erkek, 3 bin 500'ü kadın olmak üzere toplam 5 bin 887 kursiyerin katılarak sertifika almaya hak kazandığını ifade eden Küçük, şöyle konuştu:

''Erkeklerin özellikle istihdam amaçlı olarak bu kurslara iştirak ettiğini görüyorum. Bu kurslardan en önemlilerinden bir tanesi iş makinesi operatörlüğü kursu. İlimizde özellikle ağır iş makinesi kullanma ehliyeti olan kişi sayısı oldukça az ve buna karşın talep çok. Bu bakımdan bu kurs istihdam sağlama açısından çok önemli ve verimli. İlimizde özellikle bazı meslek alanlarında kalifiye eleman sıkıntısı oldukça fazla. Bugün burada sizlerin bir yıl boyunca sarf ettiğiniz emekler sonucu ortaya çıkan eserlerinizi görme imkanı bulacağız. Bu emektar binada son sergimiz olacak.''

Konuşmanın ardından Vali Küçük tarafından serginin açılışı gerçekleştirildi.

Sergide, Karabük Halk Eğitimi Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü tarafından yıl içerisinde açılan çeşitli kurslara katılan kursiyerler tarafından üretilen ürünler sergileniyor.

Serginin açılışına, Vali Yardımcısı Abidin Ünsal, Belediye Başkanı Rafet Vergili, Cumhuriyet Başsavcısı Fehmi Mercan, İl Emniyet Müdürü Süleyman İlhan Acaröz, İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Gürpınar, kursiyerler ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA