İçişleri Bakanı Şahin Foça’da

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Kayseri'deki terör saldırısıyla ilgili 2 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

İçişleri Bakanı Şahin Foça’da
Bakan Şahin, İzmir’in Foça ilçesinde konuşlu bulunan Jandarma Komando Okul Komutanlığını ziyaret etti. Şahin, askeri üssü ziyareti sonrasında Kayseri Pınarbaşı Emniyet Müdürlüğündeki canlı bomba eylemi hakkında açıklamalarda bulundu. Olayla ilgili 2 kişinin gözaltına alındığını açıklayan Bakan Şahin, “Kayseri’de meydana gelen canlı bomba eyleminde bir polis memurumuzu şehit verdik. Canlı bomba eyleminde yer alan 2 terörist de parçalanarak hayatını kaybetti. Keşke onlar eyleme girmeseler, bu acıyı yaşamamış olsaydık. İlk bulgular itibarıyla olayın terör eylemi olduğunu değerlendiriyoruz. Bağlantılar itibarıyla da eylemde kullanılan 06 plakalı aracın Gaziantep’te satışını yapan galeri sahibi ile sahte kimlik kullanılarak adına satış yapılan kişi ele geçirildi. Diğer bağlantılarda da polisimizin takibini sürdürüyor. Şu anda 2 gözaltı var” diye konuştu.

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Foça ziyareti kapsamında Foça sahilinde yürüyüş yaptı. Bakan Şahin’e Kaymakamı Adem Arslan, CHP’li Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ ve Ak Parti Foça İlçe Başkanı Kadir Özgirgin eşlik ederken çok sayıda polis Bakan Şahin’in sahil gezisini takip etti.

Selamlaştığı vatandaşların derdini dinleyen İçişleri Bakanı Şahin, vatani görevini yapmak üzere askere gidecek olan bir genç için sahilde yapılan mangal partisine davet edildi. Bakan Şahin’e mangalda pişirilen etlerden ikram edildi. Bakan Şahin, kendisine ikram edilen etleri basın mensupları ile paylaştı.

Foça’da halkın sevgi gösterileriyle karşılan Bakan Şahin, günün yorgunluğunu Foça’nın küçük deniz sahilinde hizmet veren bir kafeterya da akşam çayını içerek attı. Bakan Şahin, yabancı turistlerle de sohbet etti. Foça’dan ayrılırken “Foça’yı çok sevdik Foça’yı koruyalım. Foça’nın güzel insanlarını selamlıyorum. Foça’nın geceleri bile gündüz gibi pırıl pırıl” diyen Bakan Şahin, Foça’ya yine geleceğinin sözünü verdi .
Kaynak: İHA