Festival Şiir Dinletisiyle Başladı

Kahramanmaraş Belediyesi'nce düzenlenen, ''Şiir Festivali'' şiir dinletisiyle başladı.

Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi'nde düzenlenen programın açılışında yaptığı konuşmada, şehrin şiirle özdeşleştiğini belirterek, bu nedenle böyle bir festival yapmayı düşündüklerini ifade etti.

Türkiye'nin dört bir yanında şiire gönül vermiş insanlara ev sahipliği yapmaktan büyük onur duyduklarını dile getiren Poyraz, ''Kahramanmaraş, istiklal madalyalı kahraman şehirdir. Tevazu ve ruhu ifade eder. Tebessümü bilen insanların şehridir, şiirler diyarıdır. Madem şehir şiirle anılıyor ve özdeşleşmiş o zaman şiirin başkentinde festival yapmak bizim için adeta bir görevdi'' diye konuştu.

Festivalin temasını Necip Fazıl Kısakürek'in oluşturduğunu aktaran Poyraz, şiirle dolu 5 gün geçireceklerini, Türkiye çapında şairler yetiştirmiş bir şehre böylesi bir organizasyonun yakıştığını söyledi.

Açılışa katılan şairlerden bazılarının şiir okuduğu programda festivalin onur ödülü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan adına Adalet Bakan Yardımcısı Veysi Kaynak'a takdim edildi.

Şairlerin ve protokol üyelerinin toplu fotoğraf çekiminin Kenan Işık'ın şiir dinletisi sunduğu etkinliğe, AK Parti Kahramanmaraş milletvekilleri Nevzat Pakdil ve Sıtkı Güvenç ile davetliler katıldı.

Kaynak: AA