Çanakkale’de Teknoparkın İmzaları Atıldı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) bünyesinde kurulacak olan teknopark için imzalar atıldı.

Çanakkale’de Teknoparkın İmzaları Atıldı
ÇOMÜ Senato Toplantı Salonu'nda düzenlenen imza törenine ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şükriye Aras Hisar, Çanakkale Ticaret Borsası Başkanı Kaya Üzen, Teknopark Yönetim Kurulu üyeleri, Çanakkaleli işadamı ve sanayiciler ile ÇOMÜ’lü akademisyenler katıldı.

İmzalar atılmadan önce teknoparkla ilgili bilgi veren Doç Dr. Akın Pala; Çanakkale’de herkesin hayata geçirmeye çalıştığı bir proje olduğunu belirterek, teknoparkın bu açıdan Çanakkale’ye çok şey katacağını söyledi.

Pala, “Teknoparkta üniversite ile işbirliği yapan şirketler, KDV’den ve kurumlar vergilerinden de muaf oluyor. Henüz kurulum aşamasında bu işe inanan ve destek veren herkese çok teşekkür ederim” dedi.

Prof. Dr. Sedat Laçiner de “Teknoparklar Ar-Ge zemini üzerine oturdukları için iş yerlerini markalaştıran bir yönü var. İş yerinin adresinin bile ‘Teknopark’ ile tanımlanmasının prestijli bir yönü var. Umarım Çanakkaleliler teknoparkla daha yakından ilgilenir, daha fazla firma teknoparkta yer alır” şeklinde konuştu.

Toplantı, teknoparkta yer alacak firmaların kendilerini tanıtmaları ve üzerine çalışacakları projeler hakkında bilgiler vermeleriyle sona erdi .