Bitlis'te ''14 Bin Çocuk, 14 Bin Fidan Projesi''

Bitlis'te, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nca yürütülen ''14 Bin Çocuk, 14 Bin Fidan Projesi'' kapsamında, çocuklar Bitlis Hatıra Ormanı'na fidan dikti.

Bitlis Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü İsmail Yoldaş, yaptığı açıklamada, fidan dikimiyle, bakım ve koruma altındaki çocukları, ağaç sevgisi ve yeşilin yaşatılması konusunda bilinçlendirmeyi amaçladıklarını söyledi.

Çocuklara, bu tür etkinliklerle ağaç sevgisini ve ağaçların korunmasını aşılayabileceklerini ifade eden Yoldaş, şöyle konuştu:

''Ağaç bir ulusun yaşamında önemli yer tutuyor. Çünkü bulunduğu topraklara can veren değerli bir varlık. Ağaç sevgisi atalarımızdan bizlere miras. Tarihin ilk çağlarından beri ağaca değer veren bir milletiz. Bununla gurur duyuyoruz. Ağaç sevgisi atasözlerimizde de yer almıştır. 'Yaş Kesen, Baş Keser'. Ağacı kesmekle, insanı öldürmek arasında bir fark yok. El ele vererek, bu bilinci oluşturmak zorundayız. Bunun en güzel örneğini çocuklarımızla yapıyoruz. Ahmet Eren Bulvarı üzerinde, kurumumuza ait 40 dönümlük ormanlık alanda, her çocuğumuzun adına bir fidan diktik. Çocuklarımızın kimlik bilgilerini içeren bir kartları da fidanlara taktık.''

Çocukların fidanları mutlu ve istekli bir şekilde diktiğini bildiren Yoldaş, çocuklarla beraber yapılan bu çalışmanın, gelecek açısından önem taşıdığını kaydetti.

Kaynak: AA