Beü'lü Öğrencilerden Proje Tanıtım Toplantısı

Bülent Ecevit Üniversitesi Ereğli Eğitim Fakültesi'nde okuyan öğrencilerin ''Topluma Hizmet Uygulamaları'' dersi kapsamında hazırladıkları projelerin tanıtım toplantısı yapıldı.

BÜE Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, toplantıda yaptığı konuşmada, üniversitelerin akademik bilgi ve teknoloji üretmenin yanında, toplumun kalkınmasında öncü kurumlar olduğunu söyledi.

Topluma Hizmet Uygulamaları dersi ile bir birey olarak içinde yaşanılan topluma, kendi bilgi ve becerileri doğrultusunda, karşılıksız hizmet etme anlayışının geliştirilmesinin amaçlandığını anlatan Özer, şöyle konuştu:

''Topluma Hizmet Uygulamaları dersi, öğretmen adaylarının sosyal becerilerinin geliştirilmesini desteklemekte ve toplum içinde sağlıklı etkileşimi sağlamaya yardımcı olmaktadır. Göreve başladığımız ilk günden itibaren üniversitemizin Ereğli Eğitim Fakültesi'ne ayrı bir önem gösterdik. Sivil toplumun gücüne inanan ve bu gücü gelişmenin en önemli dinamiği olarak gören fakültemiz, çok sayıda sosyal sorumluluk projesini yürüttü ve yürütmeye devam etmektedir.''

Rektör Özer, Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında proje hazırlayan öğrencilere çeşitli hediyeler verdi .
Kaynak: AA