Bakan Kılıç Açıklaması

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, ''Olimpiyat Oyunları ve Avrupa Futbol Şampiyonası'nı yapabilecek güçteyiz. Ama ikisinin aynı takvim yılı içinde yapılabilmesi teknik olarak mümkün değil. Dolayısıyla kararımız süreç içinde netleşecek'' dedi.

Çeşitli açılış ve törenler için Samsun'a gelen Bakan Kılıç, Havza ilçesindeki Havza 2. Etap TOKİ Konutları'nın anahtar teslim törenine katıldı.

Kılıç, yapımı tamamlanan 112 dairenin anahtar teslim töreninde ev sahipleri adına Vesile Yücel adlı vatandaşa anahtarını teslim etti.

Programın ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kılıç, Türkiye'nin hem Olimpiyat Oyunları'na hem de Avrupa Futbol Şampiyonası'na adaylığına ilişkin bir soruya şu yanıtı verdi:

''Aynı takvim yılı içinde hem Avrupa Futbol Şampiyonası'nın hem de Olimpiyat organizasyonunun yapılabilmesi teknik olarak mümkün değil. Bu konuda gerek UEFA'nın gerekse Uluslararası Olimpiyat Komitesi'nin 6 aylık asgari süre şartı var. Her ikisine de adayız. Süreç devam ediyor, devam eden süre içinde değerlendirmelerimizi yapacağız hem hükümet planında değerlendirmelerimizi yapacağız hem de UEFA ve IOC ile değerlendirmelerimizi yapacağız. İstanbul hakkında önemli bir karar alındı. İstanbul, Tokyo ve Madrid'in 2020 Olimpiyat adaylığı devam ediyor. Türkiye açısından yapılmayan 2 dev organizasyondan biridir Olimpiyat Oyunları ve Avrupa Futbol Şampiyonası.... Her ikisini yapabilecek güçteyiz. Ama ikisinin aynı takvim yılı içinde yapılabilmesi mümkün değil. Dolayısıyla kararımız süreç içinde netleşecek. Takvim devam ediyor. Önümüzde zaman var.''

Bakan Kılıç, ''Sizin gönlünüzden ne geçiyor-'' sorusuna, ''Gönlümde yatan aslan diye bir şey söyleyemem. 'Gönlümden geçen şudur' diye bir açıklama yapmayı doğru bulmuyorum. Çünkü gönlümüzden geçenden ziyade, Türkiye hakkında karara bağlanacak olan süreç olarak bu işi değerledirmemiz lazım. Önemli olan benim gönlümden geçinin ne olduğu değil, milletin gönlünden geçinin ne olduğudur. Bu da zaman içinde ortaya çıkacaktır'' diye konuştu.

Kaynak: AA