30 Engellinin Araç Sevinci

Samsun’da 30 engelliye akülü araç ve tekerlekli sandalye dağıtıldı.

30 Engellinin Araç Sevinci
İlkadım Kadın Koordinasyon Merkezi önünde düzenlenen törende, engellilere verilmek üzere Hollanda’dan getirilen 15 akülü ve 15 tekerlekli sandalye aracı törenle engellilere teslim edildi. Hollanda İnsani Yardım Derneği’nin (İHH) sağladığı katkıyla İlkadım Belediyesi ortaklığında engellilere verilen 30 araç için görkemli bir tören yapıldı. Yaklaşık bir hafta önce de Engelliler Haftası dolayısıyla 6 adet tekerlekli sandalye 5 adet de akülü özürlü aracını belirlenen engelli vatandaşlara hediye eden İlkadım Belediyesi engellilerin yüzünü güldürdü.

Araç teslim töreninde konuşma yapan Hollanda İnsani Yardım Derneği Yönetim Kurulu Sekreteri Selami Yüksel, İHH Derneği olarak dünyanın birçok ülkesinde insanların refahını artırmak, insanların hayata atılmalarını sağlamak için çalışmalar yaptıklarını belirtti.

Yüksel, “Dernek olarak alan el ile veren el arasında köprü vazifesi görüyoruz. Memleketimizde, Samsunumuzda dernek olarak ilk defa hayır yapıyoruz. Bu bizim için büyük önem taşıyor. Engelli vatandaşlarımıza yaptığımız bu yardımlarla onların bir nebze de olsa hayatlarını kolaylaştırmak bizleri mutlu ediyor” dedi.

Toplumda her insanın engelli adayı olduğunu söyleyen İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, “Engelli vatandaşların hayata tutunmaları, hayatın içinde bizde varız diyebilmeleri çok önemli. Hollanda İnsani Yardım Derneği’nin engelli vatandaşlarımıza katkı sağlamasını takdire şayan bir hareket olarak nitelendiriyorum. Toplum içinde olan engelli vatandaşların yanı sıra eve kapanarak hayata küsmüş birçok engelli vatandaşımız var. Onlara engelli aracı temin ederek hayata sımsıkı bağlanmalarını hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

Plaket töreninin akabinde Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, akülü engelli aracına binerek tur attı .
Kaynak: İHA